Борислав Екзархов

Основател на Pastry Academy - Pastry Chef

Борислав Екзархов е един от най-изявените представители на сладкарската гилдия. Професионалната си квалификация придобива в Техникум по обществено хранене, София (1990 г. и 1993 г.), в Колеж по туризъм, Варна (1991-1994 г.), специалност „Управител на хотел и ресторант“ и в Университета за национално и световно стопанство, София (1995 г.), специалност „Икономика […]

Ради Стамболов

Основател на Pastry Academy - Chef Chocolatier

Шеф Ради Стамболов и неговата рецепта за щастлив ден:   Уверете се, че никой не ви наблюдава. Отпуснете раменете. Притиснете парченце шоколад, от любимия ви, между езика и небцето. Само не бързайте. Разлива се плътен, гъст като мед, елексир. И помнете. Не се отхапва. Шоколадът се отчупва с ръка.   […]

инж. Светлана Генова

Гост лектор - Майстор Хлебар

Обръщайки се назад във времето осъзнавам, че изборът ми на професия не е случаен, а може би е ген – аз съм трето поколение хлебар. Печивата и любовта ми към хлебарството и сладкарството са моята душа.

Мила Милър

Гост лектор - Сладкар

Името ѝ е Мила и е възпитаник на първия випуск на “Професионален интензивен курс за сладкари“ на Pastry Academy.   Страстта между нея и храната датира още от дете, благодарение на домашния уют, на винаги вкусната вечеря, аромати и цветове. Някъде там се заражда и уважението към храната – че […]

Ралица Илиева

Гост лектор

Ралица Илиева завършва сладкарство и хлебарство в Pastry Academy и от тогава трупа опит в различни хлебарници, сладкарници и ресторанти, но голямата ѝ страст си остава замесването на занаятчийски хляб с квас.

Мария Озтюрк

Гост лектор - Сладкар Декоратор

Мария Озтюрк е родена в Габрово, България. Завършва Дърворезба в Художественото училище в Трявна и Скулптура във Великотърновският Университет. Специализира Педагoгика на Изобразителното изкуство. След дипломирането си, преподава рисуване в родния си град.   От 16 години Мария е омъжена и живее в Истанбул. Няколко години работи в Ателието за […]

Ирина Купенска

Гост лектор - Сладкар

Ирина Купенска открива любовта си към сладкарството през 2008 година, а блогът й Sunshine’s kitchen се радва на много почитатели.   През 2012-та година заминава за Лондон в търсене на професионална квалификация и се дипломира като майстор-сладкар в престижното училище Le Cordon Bleu.   Следващите години работи в 5-звездния хотел […]

Дария Русанова

Гост лектор - Сладкар

Chef Дария Русанова започва да се занимава със сладкарство през 2013 година съвсем на шега.   Преминава обучение в Академия 5 Звезди към Гранд Хотел София, след което създава сладкарска линия в собственото си заведение в центъра на Русе.   Първоначално се насочва към традиционни рецепти, но впоследствие развива уменията […]

Мартина Биковска

Гост лектор

Мартина Биковска се развива 11 години в сферата на сладкарството, започвайки от заготовчик на захарни фигури до управление и развитие на отдел Декорация в столична сладкарска верига.   От 2018 година създава и развива заедно с бизнес партньор и приятел сладкарница Adella Cake O’clock.   По образование е хубожник дизайнер […]

Илиана Петрова

Гост лектор

Образование – НБУ специалност „Моден дизайн“. Професионална кариера : от 2012 г. работи като декоратор на торти, а от 2015 г. се занимава допълнително и с обучения – курсове по захарна флористика и декорация с Роял Айсинг.