Борислав Екзархов

Основател на Pastry Academy - Pastry Chef

Борислав Екзархов е един от най-изявените представители на сладкарската гилдия. Професионалната си квалификация придобива в Техникум по обществено хранене, София (1990 г. и 1993 г.), в Колеж по туризъм, Варна (1991-1994 г.), специалност „Управител на хотел и ресторант“ и в Университета за национално и световно стопанство, София (1995 г.), специалност „Икономика […]

Ради Стамболов

Основател на Pastry Academy - Chef Chocolatier

Шеф Ради Стамболов и неговата рецепта за щастлив ден:   Уверете се, че никой не ви наблюдава. Отпуснете раменете. Притиснете парченце шоколад, от любимия ви, между езика и небцето. Само не бързайте. Разлива се плътен, гъст като мед, елексир. И помнете. Не се отхапва. Шоколадът се отчупва с ръка.   […]

Водещ лектор в Pastry Academy

инж. Юлия Панджерова

Водещ лектор

„Да се усмихваш често, да спечелиш уважението на интелигентни хора и обичта на децата… да цениш красивото… да откриваш най-доброто у другите… да предадеш всичко, което знаеш… това е успех“, казва с усмивка Юлия Панджерова.   Тя наистина е успяла, защото е блестящ преподавател и истински вдъхновител за стотици млади […]

инж. Светлана Генова

инж. Светлана Генова

Гост лектор - Майстор Хлебар

Обръщайки се назад във времето осъзнавам, че изборът ми на професия не е случаен, а може би е ген – аз съм трето поколение хлебар. Печивата и любовта ми към хлебарството и сладкарството са моята душа.

Милен Златев

Гост лектор - Chef

Няколко години шеф Милен Златев работи като главен готвач на ресторант Таланти. „Таланти“ е иновативен ресторант, в който работят и се обучават студенти през 3-ия им семестър в HRC Culinary academy.   Милен Златев е бил и шеф-инструктор на академията и обучава младите възпитаници на HRC. Самият той е възпитаник […]

Jason Licker

Гост лектор - Pastry Chef

Jason Licker’s passion for pastry, life and travel has taken him across the globe for a true culinary experience.   His first internship was at Union Square Café in New York while training at the French Culinary Institute’s Pastry Arts Program.   Offering to work for free at first, Jason […]

Иван Александров

Гост лектор - Pastry Chef

Иван Александров е изключително талантлив майстор-сладкар, който от няколко години работи в Лондон и прави истински шедьоври на сладкарското изкуство.   Кулинарното му пътешествие започва преди повече от 15 години в Техникума по обществено хранене в Банкя, а там по случайност (и за щастие) е разпределен в профил „Сладкарство“.   […]

Елица Божинова

Гост лектор - Pastry Chef

Елица Божинова е завършила професионалното си образование през 1993 г. Тя е част от екипа сладкари, открил хотел Хилтън София през 2001 г.   По-късно, в продължение на 6 години ръководи екипа от сладкари на верига сладкарници и кетъринг „Лъки“.   Изключителна нейна заслуга са обучението и откриването на различни […]

Мария Озтюрк

Гост лектор - Сладкар Декоратор

Мария Озтюрк е родена в Габрово, България. Завършва Дърворезба в Художественото училище в Трявна и Скулптура във Великотърновският Университет. Специализира Педагoгика на Изобразителното изкуство. След дипломирането си, преподава рисуване в родния си град.   От 16 години Мария е омъжена и живее в Истанбул. Няколко години работи в Ателието за […]

Анна Савенко

Гост лектор - Pastry Chef

Анна Савенко е сладкар-декоратор и собственик на „Цукерня Савенко“.   Завършила е Полиграфически институт в Украйна, специалност художник-оформител.   Занимава се с декорации на торти от 2010, а от 2015 това става нейната професия, след като отваря сладкарница „Цукерня Савенко“ в София на ул. Г. С. Раковски 59   FB […]