Борислав Екзархов

Основател на Pastry Academy - Pastry Chef

Борислав Екзархов е един от най-изявените представители на сладкарската гилдия. Професионалната си квалификация придобива в Техникум по обществено хранене, София (1990 г. и 1993 г.), в Колеж по туризъм, Варна (1991-1994 г.), специалност „Управител на хотел и ресторант“ и в Университета за национално и световно стопанство, София (1995 г.), специалност „Икономика […]

Ради Стамболов

Основател на Pastry Academy - Chef Chocolatier

Шеф Ради Стамболов и неговата рецепта за щастлив ден:   Уверете се, че никой не ви наблюдава. Отпуснете раменете. Притиснете парченце шоколад, от любимия ви, между езика и небцето. Само не бързайте. Разлива се плътен, гъст като мед, елексир. И помнете. Не се отхапва. Шоколадът се отчупва с ръка.   […]

инж. Светлана Генова

инж. Светлана Генова

Гост лектор - Майстор Хлебар

Обръщайки се назад във времето осъзнавам, че изборът ми на професия не е случаен, а може би е ген – аз съм трето поколение хлебар. Печивата и любовта ми към хлебарството и сладкарството са моята душа.

Водещ лектор в Pastry Academy

инж. Юлия Панджерова

Водещ лектор

„Да се усмихваш често, да спечелиш уважението на интелигентни хора и обичта на децата… да цениш красивото… да откриваш най-доброто у другите… да предадеш всичко, което знаеш… това е успех“, казва с усмивка Юлия Панджерова.   Тя наистина е успяла, защото е блестящ преподавател и истински вдъхновител за стотици млади […]

Деси Томова

Гост лектор - Сладкар

Деси Томова е талантлив сладкар, превърнала страстта си към сладките изкушения в професия.   От 2018 година води обучения за начинаещи и напреднали в София. През 2019 година увеличава обхвата си, като добавя нови сладкарски курсове и в Пловдив.   Деси Томова се занимава с кулинария от 2013 г. Завършила […]

Пламен Бранков

Гост лектор - Сладкар

Chef Пламен Бранков е един от младите, иновативни и многообещаващи сладкари в България.   Работи като главен готвач в столични заведения и хотели, паралелно с това развива и уменията си в сладкарството.   Следвайки страстта си към десертите, посещава десетки курсове и специализации.   Известен е с любовта си към […]

Мария Озтюрк

Гост лектор - Сладкар Декоратор

Мария Озтюрк е родена в Габрово, България. Завършва Дърворезба в Художественото училище в Трявна и Скулптура във Великотърновският Университет. Специализира Педагoгика на Изобразителното изкуство. След дипломирането си, преподава рисуване в родния си град.   От 16 години Мария е омъжена и живее в Истанбул. Няколко години работи в Ателието за […]

Ирина Купенска

Гост лектор - Сладкар

Ирина Купенска открива любовта си към сладкарството през 2008 година, а блогът й Sunshine’s kitchen се радва на много почитатели.   През 2012-та година заминава за Лондон в търсене на професионална квалификация и се дипломира като майстор-сладкар в престижното училище Le Cordon Bleu.   Следващите години работи в 5-звездния хотел […]

Милен Златев

Гост лектор - Chef

Няколко години шеф Милен Златев работи като главен готвач на ресторант Таланти. „Таланти“ е иновативен ресторант, в който работят и се обучават студенти през 3-ия им семестър в HRC Culinary academy.   Милен Златев е бил и шеф-инструктор на академията и обучава младите възпитаници на HRC. Самият той е възпитаник […]

Martin Chiffers

Мартин Шифърс

Гост лектор

Pastry Academy има привилегията и честта един от най-уважаваните британски сладкари и шоколатиери, треньор на Британския национален отбор по сладкарство, председател на журито за 2018 г. на Coupe du Monde de la Pâtisserie – chef Мартин Шифърс да е гост лектор с мастър класове в Академията ни.   Chef Мартин […]