Борислав Екзархов

Основател на Pastry Academy - Pastry Chef

Борислав Екзархов е един от най-изявените представители на сладкарската гилдия. Професионалната си квалификация придобива в Техникум по обществено хранене, София (1990 г. и 1993 г.), в Колеж по туризъм, Варна (1991-1994 г.), специалност „Управител на хотел и ресторант“ и в Университета за национално и световно стопанство, София (1995 г.), специалност „Икономика […]

Ради Стамболов

Основател на Pastry Academy - Chef Chocolatier

Шеф Ради Стамболов и неговата рецепта за щастлив ден:   Уверете се, че никой не ви наблюдава. Отпуснете раменете. Притиснете парченце шоколад, от любимия ви, между езика и небцето. Само не бързайте. Разлива се плътен, гъст като мед, елексир. И помнете. Не се отхапва. Шоколадът се отчупва с ръка.   […]

инж. Светлана Генова

Гост лектор - Майстор Хлебар

Обръщайки се назад във времето осъзнавам, че изборът ми на професия не е случаен, а може би е ген – аз съм трето поколение хлебар. Печивата и любовта ми към хлебарството и сладкарството са моята душа.

Мария Озтюрк

Гост лектор - Сладкар Декоратор

Мария Озтюрк е родена в Габрово, България. Завършва Дърворезба в Художественото училище в Трявна и Скулптура във Великотърновският Университет. Специализира Педагoгика на Изобразителното изкуство. След дипломирането си, преподава рисуване в родния си град.   От 16 години Мария е омъжена и живее в Истанбул. Няколко години работи в Ателието за […]

Иван Александров

Гост лектор - Pastry Chef

Иван Александров е изключително талантлив майстор-сладкар, който от няколко години работи в Лондон и прави истински шедьоври на сладкарското изкуство.   Кулинарното му пътешествие започва преди повече от 15 години в Техникума по обществено хранене в Банкя, а там по случайност (и за щастие) е разпределен в профил „Сладкарство“.   […]

Деси Томова

Гост лектор - Сладкар

Деси Томова е талантлив сладкар, превърнала страстта си към сладките изкушения в професия.   От 2018 година води обучения за начинаещи и напреднали в София. През 2019 година увеличава обхвата си, като добавя нови сладкарски курсове и в Пловдив.   Деси Томова се занимава с кулинария от 2013 г. Завършила […]

Пламен Бранков

Гост лектор - Сладкар

Chef Пламен Бранков е един от младите, иновативни и многообещаващи сладкари в България.   Работи като главен готвач в столични заведения и хотели, паралелно с това развива и уменията си в сладкарството.   Следвайки страстта си към десертите, посещава десетки курсове и специализации.   Известен е с любовта си към […]

Ирина Купенска

Гост лектор - Сладкар

Ирина Купенска открива любовта си към сладкарството през 2008 година, а блогът й Sunshine’s kitchen се радва на много почитатели.   През 2012-та година заминава за Лондон в търсене на професионална квалификация и се дипломира като майстор-сладкар в престижното училище Le Cordon Bleu.   Следващите години работи в 5-звездния хотел […]

Деси Христова

Гост лектор - Сладкар-декоратор

Деси Христова е майстор-декоратор в Сладкишница „Гаврош“.   След като завършва Ерготерапия и работи известно време по специалността, тя решава да направи рязък завой в живота си и да се посвети на изкуството на декорацията.   Започва да трупа опит, като посещава разнообразни курсове, минава и през онлайн обучения на […]

Дария Русанова

Гост лектор - Сладкар

Chef Дария Русанова започва да се занимава със сладкарство през 2013 година съвсем на шега.   Преминава обучение в Академия 5 Звезди към Гранд Хотел София, след което създава сладкарска линия в собственото си заведение в центъра на Русе.   Първоначално се насочва към традиционни рецепти, но впоследствие развива уменията […]