Борислав Екзархов

Основател на Pastry Academy - Pastry Chef

Борислав Екзархов е един от най-изявените представители на сладкарската гилдия. Професионалната си квалификация придобива в Техникум по обществено хранене, София (1990 г. и 1993 г.), в Колеж по туризъм, Варна (1991-1994 г.), специалност „Управител на хотел и ресторант“ и в Университета за национално и световно стопанство, София (1995 г.), специалност „Икономика […]

Ради Стамболов

Основател на Pastry Academy - Chef Chocolatier

Chef Chocolatier Ради Стамболов и неговата рецепта за щастлив ден:   Уверете се, че никой не ви наблюдава. Отпуснете раменете. Притиснете парченце шоколад, от любимия ви, между езика и небцето. Само не бързайте. Разлива се плътен, гъст като мед, елексир. И помнете. Не се отхапва. Шоколадът се отчупва с ръка. […]

Водещ лектор в Pastry Academy

Юлия Панджерова

Водещ лектор

„Да се усмихваш често, да спечелиш уважението на интелигентни хора и обичта на децата… да цениш красивото… да откриваш най-доброто у другите… да предадеш всичко, което знаеш… това е успех“, казва с усмивка Юлия Панджерова.   Тя наистина е успяла, защото е блестящ преподавател и истински вдъхновител за стотици млади […]

Георги Бойковски

Гост лектор - Pastry Chef

Завършва ТОХ Банкя Escuela Universitaria de Hostelería y Turismo San Pol de Mar Barcelona Espai Sucre Barcelona Реализира стаж в: сладкарница Badia Roca-Barcelona, носител на титлата „Най-добър кроасан на Espаña“ за 2009 Restaurant de Postres Espai Sucre, Barcelona – първият ресторант за десерти в света Ресторант Нома Копенхаген – 4 […]

Robin Villarreal Monserrate

Основател на Pastry Academy - Chef

Chef Robin Villarreal Monserrate is highly tolerant and goal oriented individual with ample experience in the fields of culinary education, menu costing and development, product development and semi industrial food production.   Education and Qualifications Ecole Lenôtre Professional Training Course Certificate   Royal Thai School of Culinary Arts Diploma   […]

Мария Озтюрк

Гост лектор - Сладкар Декоратор

Мария Озтюрк е родена в Габрово, България. Завършва Дърворезба в Художественото училище в Трявна и Скулптура във Великотърновският Университет. Специализира Педагoгика на Изобразителното изкуство. След дипломирането си, преподава рисуване в родния си град.   От 16 години Мария е омъжена и живее в Истанбул. Няколко години работи в Ателието за […]

Пресиян Петров

Гост лектор - Майстор Хлебар

Пресиян Петров е влюбен в житата и хляба покрай дядо си, опитен селекционер на пшеница. С изкуството на квасения хляб се занимава професионално повече от 6 години, през които навлиза в тайните на живите ферментации, учи се от най-големите имена в света, преподава на стотици ученици. Заедно с брат си Теодор създават „Братя Хлебари“ – пекарна, мисия и идея за изкуството да се създава хляб. Ръководят „Училището по хлебарство и ферментации“, където въвеждат всеки желаещ в света на живите ферментации. Учат хората да творят със сърцата и ръцете си, без да се интересуват от догми и заблуди.

Петко Костадинов

Гост лектор

Шеф Петко Костадинов е завършил „Софийска гимназия по хлебни и сладкарски технологии“ и е второ поколение сладкар. Благодарение на ранното си навлизане в сферата на професионалното сладкарство, той се доказва като добър специалист.   Неговото усъвършенстване започва във фирма „Змееборец“ ООД, където и в момента е демонстратор и консултант на […]

Румен Попов

Гост лектор - Pastry Chef

Шеф Румен Попов завършва ТХСП – специалност „Технолог на сладкарски и хлебни изделия“ през 1988 г.   През 1990 г. започва кариерата си в хотел „Шератон“, София като сладкар.   Специализира при Вилхелм Хендел – майстор-сладкар в хотел „Шератон“, Виена и кафе „Централ Пале Ферстал“ (1996 г.).   Работи в […]

Михаела Тетевенска

Михаела Тетевенска

Гост лектор

Всяка година Михаела Тетевенска работи за различна кауза. Вярва, че благотворителостта докосва сърцата на децата и ги учи на състрадание и любов.