Борислав Екзархов

Основател на Pastry Academy - Pastry Chef

Борислав Екзархов е един от най-изявените представители на сладкарската гилдия. Професионалната си квалификация придобива в Техникум по обществено хранене, София (1990 г. и 1993 г.), в Колеж по туризъм, Варна (1991-1994 г.), специалност „Управител на хотел и ресторант“ и в Университета за национално и световно стопанство, София (1995 г.), специалност „Икономика […]

Ради Стамболов

Основател на Pastry Academy - Chef Chocolatier

Шеф Ради Стамболов и неговата рецепта за щастлив ден:   Уверете се, че никой не ви наблюдава. Отпуснете раменете. Притиснете парченце шоколад, от любимия ви, между езика и небцето. Само не бързайте. Разлива се плътен, гъст като мед, елексир. И помнете. Не се отхапва. Шоколадът се отчупва с ръка.   […]

Водещ лектор в Pastry Academy

инж. Юлия Панджерова

Водещ лектор

„Да се усмихваш често, да спечелиш уважението на интелигентни хора и обичта на децата… да цениш красивото… да откриваш най-доброто у другите… да предадеш всичко, което знаеш… това е успех“, казва с усмивка Юлия Панджерова.   Тя наистина е успяла, защото е блестящ преподавател и истински вдъхновител за стотици млади […]

инж. Светлана Генова

инж. Светлана Генова

Гост лектор - Майстор Хлебар

Обръщайки се назад във времето осъзнавам, че изборът ми на професия не е случаен, а може би е ген – аз съм трето поколение хлебар. Печивата и любовта ми към хлебарството и сладкарството са моята душа.

Иван Александров

Гост лектор - Pastry Chef

Иван Александров е изключително талантлив майстор-сладкар, който от няколко години работи в Лондон и прави истински шедьоври на сладкарското изкуство.   Кулинарното му пътешествие започва преди повече от 15 години в Техникума по обществено хранене в Банкя, а там по случайност (и за щастие) е разпределен в профил „Сладкарство“.   […]

Георги Бойковски

Гост лектор - Pastry Chef

Завършва ТОХ Банкя Escuela Universitaria de Hostelería y Turismo San Pol de Mar Barcelona Espai Sucre Barcelona Реализира стаж в: сладкарница Badia Roca-Barcelona, носител на титлата „Най-добър кроасан на Espаña“ за 2009 Restaurant de Postres Espai Sucre, Barcelona – първият ресторант за десерти в света Ресторант Нома Копенхаген – 4 […]

Милен Златев

Гост лектор - Chef

Шеф Милен Златев e главен готвач на ресторант Таланти. „Таланти“ е иновативен ресторант, в който работят и се обучават студенти през 3-ия им семестър в HRC Culinary academy.   Милен Златев е шеф-инструктор на академията и обучава младите възпитаници на HRC. Самият той е възпитаник на Кулинарна академия HRC.   […]

Мария Озтюрк

Гост лектор - Сладкар Декоратор

Мария Озтюрк е родена в Габрово, България. Завършва Дърворезба в Художественото училище в Трявна и Скулптура във Великотърновският Университет. Специализира Педагoгика на Изобразителното изкуство. След дипломирането си, преподава рисуване в родния си град.   От 16 години Мария е омъжена и живее в Истанбул. Няколко години работи в Ателието за […]

Пресиян Петров

Гост лектор - Майстор Хлебар

Пресиян Петров е влюбен в житата и хляба покрай дядо си, опитен селекционер на пшеница. С изкуството на квасения хляб се занимава професионално повече от 6 години, през които навлиза в тайните на живите ферментации, учи се от най-големите имена в света, преподава на стотици ученици. Заедно с брат си Теодор създават „Братя Хлебари“ – пекарна, мисия и идея за изкуството да се създава хляб. Ръководят „Училището по хлебарство и ферментации“, където въвеждат всеки желаещ в света на живите ферментации. Учат хората да творят със сърцата и ръцете си, без да се интересуват от догми и заблуди.

Петко Костадинов

Гост лектор

Шеф Петко Костадинов е завършил „Софийска гимназия по хлебни и сладкарски технологии“ и е второ поколение сладкар. Благодарение на ранното си навлизане в сферата на професионалното сладкарство, той се доказва като добър специалист.   Неговото усъвършенстване започва във фирма „Змееборец“ ООД, където и в момента е демонстратор и консултант на […]