Byron Saliba
Гост лектор - Pastry Chef

Байрън Салиба

Кулинарното пътешествие на шеф Байрън Салиба започва още от ранна детска възраст в малка пекарна, където помага в приготвянето на сладкиши. Запленен от чара на сладкарството, той продължава пътя си в тази посока. Пътува по целия свят, за да учи и усъвършенства уменията си в престижни академии като L’ Ecole Valrhona France  – Cocoa Black School под ръководството на световноизвестните Мартин Шифърс и Рут Хинкс.

 

За Байрън Салиба кухнята е онова очарователно място, където може да експериментира със съставки, цветове и дизайн.

По време на професионалния си опит в престижни хотели и ресторанти с Мишлен звезди, той натрупва солидно количество знания. Печели награди в кулинарни конкурси в категориите за десерти на чиния и шоколадови бонбони и скулптури.

 

Шеф Байрън Салиба е един от най-добрите Pastry Chefs в Малта. Участва и в журито на телевизионното шоу Bakers Kitchen.

 

Артист с повече от 20 години опит, той консултира и води сладкарски класове по целия свят.

 

 

Курсове и образование:
  • HACCP
  • Sugar Craft Course & Diploma
  • Sofitel Karnaka Hotel ***** Egypt
  • Winter Palace Hotel ***** Egypt
  • Belcolade Chocolate Crash Course
  • Valrhona Course, France
  • Callebaut Chocolate Demonstration
  • Pregel Ice Cream Course, Reggio Emilia, Italy
  • Callebaut Starting With Chocolate Hands On Course, ITS
  • F H R D, Management Skills
  • Zeelandia Bakery Course, Holland
  • Restaurant Martin Wishart 1 Michelin Star, Scotland
  • Advanced Chocolate Showpieces Cocoa Black School, Scotland
  • Irca Pastry & Baking Products, Italy
  • Selmi Passion For Chocolate, Alba, Italy

 

Професионален опит:

 

  • Откриване на Egypt Sofitel Karnaka Hotel
  • Участие в среща на високо ниво на Световния икономически форум в Давос, Швейцария
  • През 2015 взима участие в предизвикателството на списание Style, в което петима от топ сладкарите на Малта създават десерти, вдъхновени от празничната тема, заедно с интервю за страстта, която ги води
  • Главен съдия на телевизионното шоу Bakers Kitchen за любители сладкари, което се излъчва в Малта.
  • Води сладкарски обучения за начинаещи и напреднали на тема „Захарна декорация“
  • Получава награда при откриването на Egypt Winter Palace Hotel на тема Малтийска кухня.
  • Сребърен приз за десерти на чиния от Le Salon Culinary International De Malte.
  • Сребърен приз за десерти на чиния от Le Salon Culinary International.
  • Златен медал за Chocolate Centre Piece, Vivanda Culinary Competition 2016
  • Златен медал в Granprix, Vivanda Culinary Competition 2016
  • Интервю за списание DELICIOUS, заедно известни готвачи и чуждестранни посланици.

Лектор на курсовете

Начало Име Детайли Местоположение Цена Статус
31.01.2019

Мастър клас Journey of flavours с шеф Байрън Салиба

960.00 лв. вкл. ДДС 10 Свободни места
960.00 лв. вкл. ДДС 10 Свободни места