Михаела Тетевенска
Гост лектор

Михаела Тетевенска

Михаела Тетевенска завършва Средно Художествено Училище по Приложни Изкуства – СХУПИ, София със специалност дърворезба. Голямата ѝ сила е живописта, и по специално, техниката сух пастел.

 

Участва в изложби още в ученическа възраст и печели конкурс за най-добър есенен пейзаж във Велико Търново.

 

Дълги години е стюардеса на частен самолет в най-успешната авикомпания в България. Там Михаела се докосва за първи път до кулинарията. Основната ѝ задача е да осигурява изтънчена храна за високопоставените пътници, които обслужва. Започва да се интересува по-задълбочено от храна и вина.

 

През 2012 г. Михаела решава да смени рязко посоката на живота си и завършва кулинарен курс в „Академия 5 звезди“, след което и сладкарски курс в „Европейска академия за обучение и развитие“. Има стажове в много реномирани  хотели и работилници.

 

В света на захарното изкуство я въвежда лично Емануела Цакова, една от най-успешните и талантливи сладкари-декоратори в България. Михаела се обучава и в курсовете на Алън Дън, Мария Озтюрк и много други професионалисти в областта на сладкарството и кулинарията.

 

Работи за удоволствие и преподава на деца „Захарна декорация“ всяка Коледа в софийска школа по английски език.

 

През последните години Михаела Тетевенска успешно организира и събира средства с помощта на „Благотворително украсяване на бисквити с деца“ за фондация „Бетел България“ и фондация „Една от осем“ – Нана Гладуиш.

 

През 2017 г. тя организира две благотворителни събития –  по случай Деня на будителите  за набиране на средства за училище в с. Хвойна и „Коледно украсяване на бисквити – Дете помага на дете!“ за подпомагане на детското отделение към Клиника по ендокринология, диабет и генетични заболявания към СБАЛДБ – София с подкрепата на Pastry Academy.

 

Мечтае това да се превърне в традиция, защото нейното верую е –

Живота ни дава много и ние трябва да му се отблагодарим.

 

Иска на това да научи и двамата си сина. Всяка година Михаела работи за различна кауза.

 

Вярва, че тези благотворителни работилници докосват сърцата на най-малките и ги учат на състрадание и любов. А и малчуганите могат да се откъснат за малко от натовареното си училищно ежедневие и да открият света на сладкарското изкуство, забавлявайки се.

Лектор на курсовете

Начало Име Детайли Местоположение Цена Статус
17.12.2017

БЛАГОТВОРИТЕЛНО КОЛЕДНО УКРАСЯВАНЕ НА БИСКВИТИ

ул. „Церова Гора“ 12-14, София, България 20.00 лв. вкл. ДДС В момента няма свободни места.
ул. „Церова Гора“ 12-14, София, България 20.00 лв. вкл. ДДС В момента няма свободни места.