Завършила съм УХТ – гр. Пловдив специалност „Технолог по хлебни и сладкарски технологии”. Повече от 10 години работих в промишлените предприятия за производство на хляб и хлебни изделия /Хлебозаводи/, където придобих много знания и опит.
През 1992 г. имах смелостта и шанса да премина в частния бизнес като управител на частни пекарни. Попаднах в Датска пекарна, където се потопих в морето на голямото разнообразие на тъмни, диетични и специални хлебни изделия и нови технологии.
Натрупах и много мениджърски опит в управление на малкия бизнес и после развих собствен, като го съчетавах с преподавателска дейност в Софийската гимназия по хлебни и сладкарски технологии.
Да си учител е „благословия” е казал народа, а да преподаваш на децата хлебарство и сладкарство е двойна благословия. Благородна и отговорна професия. За да си добър учител е нужен талант, знания и умения, особено, когато става въпрос за насъщния.
Необходимо е постоянство да се развиваш в професията, да научаваш новостите в нея, да обогатяваш знанията си , за да отговориш на съвременните тенденции в професионалното образование. Завърших втора специалност „Управление на качеството в ХВП” – много актуална в момента, във връзка с безопасността на храните и възможности за консултиране и проектиране на заведения, пекарни, цехове и др.
Преминала съм обучения по проекти в Белгия, Австрия и Франция, където се запознах с традициите и новаторството в сладкарството, шоколатиерството и хлебарството.
Натрупаният опит в годините ми даваше нови възможности да показвам и да предавам знанията си и опита на много хора: обучения на курсисти от обучителни центрове и академии, публикации в кулинарни списания, участия в кулинарни предавания, участие в проекта „Изпечи с любов”, много проекти на МОН с учениците и вече 3 години съм основен преподавател за обучение и сертифициране на служители и работници от Billa BG.
Вече 35 години в професията… Всичко, което правя, го правя с любов и душа и се чувствам удовлетворена.
Начало | Име Детайли | Местоположение | Цена | Статус |
---|---|---|---|---|
04.09.2023 | ПРОФЕСИОНАЛЕН ИНТЕНЗИВЕН КУРС ЗА СЛАДКАРИ – Септември 2023 |
ул. „Церова Гора“ 12-14, София, България | 2,520.00 лв. вкл. ДДС | 6 Свободни места |
09.04.2023 | Великденски козунаци със Светла Генова и Ради Стамболов – 9 април |
ул. „д-р Петър Димков“ 1632, ж.к. Овча купел 2, Sofia, Bulgaria - Gavrosh Gourmet | 180.00 лв. вкл. ДДС | 4 Свободни места |
08.04.2023 | Великденски козунаци със Светла Генова и Ради Стамболов |
ул. „д-р Петър Димков“ 1632, ж.к. Овча купел 2, Sofia, Bulgaria - Gavrosh Gourmet | 180.00 лв. вкл. ДДС | В момента няма свободни места. |
13.05.2023 | Осемдневен ПРАКТИЧЕСКИ КУРС ЗА ХЛЕБАРИ с инж. Светла Генова |
ул. „Церова Гора“ 12-14, София, България | 780.00 лв. вкл. ДДС | 11 Свободни места |
25.02.2023 | Традиционна българска баница със Светла Генова |
ул. „Церова Гора“ 12-14, София, България | 180.00 лв. вкл. ДДС | Този курс е приключил! |