инж. Светлана Генова
Гост лектор - Майстор Хлебар

инж. Светлана Генова

Обръщайки се назад във времето осъзнавам, че изборът ми на професия не е случаен, а може би е ген – аз съм трето поколение хлебар. Печивата и любовта ми към хлебарството и сладкарството са моята душа.

 

Завършила съм УХТ – гр. Пловдив специалност „Технолог по хлебни и сладкарски технологии”. Повече от 10 години работих в промишлените предприятия за производство на хляб и хлебни изделия /Хлебозаводи/, където придобих много знания и опит.

 

През 1992 г. имах смелостта и шанса да премина в частния бизнес като управител на частни пекарни. Попаднах в Датска пекарна, където се потопих в морето на голямото разнообразие на тъмни, диетични и специални хлебни изделия и нови технологии.

 

Натрупах и много мениджърски опит в управление на малкия бизнес и после развих собствен, като го съчетавах с преподавателска дейност в Софийската гимназия по хлебни и сладкарски технологии.

 

Да си учител е „благословия” е казал народа, а да преподаваш на децата хлебарство и сладкарство е двойна благословия. Благородна и отговорна професия. За да си добър учител е нужен талант, знания и умения, особено, когато става въпрос за насъщния.

 

Необходимо е постоянство да се развиваш в професията, да научаваш новостите в нея, да обогатяваш знанията си , за да отговориш на съвременните тенденции в професионалното образование. Завърших втора специалност „Управление на качеството в ХВП” – много актуална в момента, във връзка с безопасността на храните и  възможности за консултиране и проектиране на заведения, пекарни, цехове и др.

 

За да си в крак с новите тенденции в професията трябва непрекъснато  да се развиваш и обучаваш.

Преминала съм обучения по проекти в Белгия, Австрия и Франция, където се запознах  с традициите и новаторството в сладкарството, шоколатиерството и хлебарството.

 

Натрупаният опит в годините ми даваше нови възможности да показвам и да предавам знанията си и опита на много хора: обучения на курсисти от обучителни центрове и академии, публикации в кулинарни списания, участия в кулинарни предавания,  участие в проекта „Изпечи с любов”, много проекти на МОН с учениците и вече 3 години съм основен преподавател за обучение и сертифициране на служители и работници от Billa BG.

 

Вече 35 години в професията… Всичко, което правя, го правя с любов и душа и се чувствам удовлетворена.

 

Ако трябва отново  да избирам не бих се поколебала и бих избрала отново тази благородна професия.

Лектор на курсовете

Начало Име Детайли Местоположение Цена Статус
16.02.2019

Апетитни домашни закуски със Светла Генова

120.00 лв. вкл. ДДС 11 Свободни места
120.00 лв. вкл. ДДС 11 Свободни места
09.12.2018

Празнични баници и коледни сладкиши със Светла Генова

120.00 лв. вкл. ДДС В момента няма свободни места.
120.00 лв. вкл. ДДС В момента няма свободни места.
14.01.2019

ПРОФЕСИОНАЛЕН ИНТЕНЗИВЕН КУРС ЗА СЛАДКАРИ – Януари 2019

1,490.00 лв. вкл. ДДС В момента няма свободни места.
1,490.00 лв. вкл. ДДС В момента няма свободни места.
27.10.2018

Традиционна българска баница със Светла Генова

96.00 лв. вкл. ДДС В момента няма свободни места.
96.00 лв. вкл. ДДС В момента няма свободни места.
29.09.2018

Традиционна българска баница

ул. „Церова Гора“ 12-14, София, България 96.00 лв. вкл. ДДС В момента няма свободни места.
ул. „Церова Гора“ 12-14, София, България 96.00 лв. вкл. ДДС В момента няма свободни места.