Катерина Рангелова

Гост лектор - Сладкар

Катерина Рангелова започва заниманията си със сладкарство като хоби, което постепенно издига до професионално ниво.   Посещава редица обучения и мастър класове на най-добрите български и редица чуждестранни сладкари, както и сертифицирано обучение на известната парижка школа LeNotre.     Има 6-годишен опит в в провеждането на сладкарски курсове, демонстрации […]

Стефани Младенова

Гост лектор - Сладкар

Стефани Младенова обича да е под светлината на прожекторите. Завършила е художествена гимназия. Дълго време се занимава с pole dance. Заедно с това учи две висши образования – “Реклама” и “PR – връзки с обществеността”, но те ѝ се струват доста скучни.   Решава да прекрати танцовата си кариера и […]

Йоана Петрова

Гост лектор - Сладкар

Йоана Петрова е автор на кулинарен блог – Кулинарно – в кухнята с Йоана, професионален сладкар, любител на виното, майка и изследовател на храната и нейното приготвяне.   2008 г. стартира кулинарния си блог “Кулинарно – в кухнята с Йоана” 2010 г. започва професионално да се занимава с кулинария и […]

Хурие Ерен

Хурие Ерен е от Разград, но от 32 години живее и работи в Истанбул, Турция. Завършила е Факултет по Бизнес администрация към Anadolu Universitesi и дълги години е била мениджър в частна фирма.   Интересът ѝ към техниката за направа на цветя с маслен крем възниква през 2015 г. и […]

Даниела Шаркова

Гост лектор - Сладкар

Даниела Шаркова e родом от Пиринския край, от китното село Елешница близо до Банско, но 14 години живее в София.   Завършила е дизайн, занимава се с хотелиерство, а страстта към сладкарството се запалила преди 3 години, почти съвсем на шега.   Първата ѝ  среща е свързана с декорация на торти, […]

Деница Дойнова

Гост лектор - Сладкар

Chef Деница  Дойнова завършва Софийската Математическа гимназия, но още тогава избира да преследва нещо по-различно от вече начертания път и се записва в Софийския университет – специалност “Туризъм”.   Четири години по-късно, тя вече е сигурна, че не иска да се занимава с това и притегателните сили на готварския занаят […]

Венелина Иванова

Гост лектор - Сладкар

Венелина Иванова е шоколатиер и собственик на ателие за ръчни шоколадови бонбони 13 Grams.   Завършила е Университета по хранителни технологии в Пловдив, инженер-технолог в сферата на храните.   Работила e по специалността си в голяма международна компания, в която преди това стажува.   След време разбира, че това е […]

Милен Златев

Гост лектор - Chef

Chef Милен Златев има повече от седемнадесет години професионален опит в света на кулинарното изкуство, обучава любители и професионалисти в сферата на сладкарското и готварското изкуство, води семинари и презентации в цяла България.   Той е един от най-талантливите възпитаници на HRC Culinary Academy. За няколко години трупа богат професионален […]

Martin Chiffers

Мартин Шифърс

Гост лектор

Pastry Academy има привилегията и честта един от най-уважаваните британски сладкари и шоколатиери, треньор на Британския национален отбор по сладкарство, председател на журито за 2018 г. на Coupe du Monde de la Pâtisserie – chef Мартин Шифърс да е гост лектор с мастър класове в Академията ни.   Chef Мартин […]

Jason Licker

Гост лектор - Pastry Chef

Jason Licker’s passion for pastry, life and travel has taken him across the globe for a true culinary experience.   His first internship was at Union Square Café in New York while training at the French Culinary Institute’s Pastry Arts Program.   Offering to work for free at first, Jason […]