Тихомира Колева

Гост лектор - Сладкар

Както много  други талантливи сладкари, Тихомира Колева е учила съвсем различни от кулинарията и сладкарството теми – започва с маркетинг и мениджъмнт, след това бизнесикономика.   Открива любовта си към сладките изкушения и декорацията преди няколко години и посвещава всичките си усилия и страст в тази посока.   Преди известно […]

Пресиян Петров

Гост лектор - Майстор Хлебар

Пресиян Петров е влюбен в житата и хляба покрай дядо си, опитен селекционер на пшеница. С изкуството на квасения хляб се занимава професионално повече от 6 години, през които навлиза в тайните на живите ферментации, учи се от най-големите имена в света, преподава на стотици ученици. Заедно с брат си Теодор създават „Братя Хлебари“ – пекарна, мисия и идея за изкуството да се създава хляб. Ръководят „Училището по хлебарство и ферментации“, където въвеждат всеки желаещ в света на живите ферментации. Учат хората да творят със сърцата и ръцете си, без да се интересуват от догми и заблуди.

Robin Villarreal Monserrate

Гост лектор

Chef Robin Villarreal Monserrate is highly tolerant and goal oriented individual with ample experience in the fields of culinary education, menu costing and development, product development and semi industrial food production.   Education and Qualifications Ecole Lenôtre Professional Training Course Certificate   Royal Thai School of Culinary Arts Diploma   […]

Румен Попов

Гост лектор - Pastry Chef

Шеф Румен Попов завършва ТХСП – специалност „Технолог на сладкарски и хлебни изделия“ през 1988 г.   През 1990 г. започва кариерата си в хотел „Шератон“, София като сладкар.   Специализира при Вилхелм Хендел – майстор-сладкар в хотел „Шератон“, Виена и кафе „Централ Пале Ферстал“ (1996 г.).   Работи в […]

Михаела Тетевенска

Михаела Тетевенска

Гост лектор

Всяка година Михаела Тетевенска работи за различна кауза. Вярва, че благотворителостта докосва сърцата на децата и ги учи на състрадание и любов.

Биляна Георгиева

Гост лектор - Курсове за деца

Биляна обича да работи с деца и от години се занимава с това. Винаги усмихната и позитивна, тя се забавлява от сърце с работата си, като това неусетно се прехвърля и върху настроението на другите.   Голямата ѝ любов е театъра. Висшето ѝ образование е художник-сценограф, възпитаник е на НУИИ […]

Спасимира Петкова

Спасимира Петкова

Гост лектор

Спасимира Петкова е гост-лектор в Pastry Academy и води модул „Икономика и финансов мениджмънт в туризма“ към Професионален Интензивен Курс за Сладкари.   Възпитаничка е на Икономически техникум „Фридрих Енгелс“ – град София, където изучава „Счетоводство, финанси и кредит“.   Продължава образованието си във Висш икономически институт „Карл Маркс“ – […]