Деси Томова

Гост лектор - Сладкар

Деси Томова е талантлив сладкар, превърнала страстта си към сладките изкушения в професия.   От 2018 година води обучения за начинаещи и напреднали в София. През 2019 година увеличава обхвата си, като добавя нови сладкарски курсове и в Пловдив.   Деси Томова се занимава с кулинария от 2013 г. Завършила […]

Йоана Петрова

Гост лектор - Сладкар

Йоана Петрова е автор на кулинарен блог – Кулинарно – в кухнята с Йоана, професионален сладкар, любител на виното, майка и изследовател на храната и нейното приготвяне.   2008 г. стартира кулинарния си блог “Кулинарно – в кухнята с Йоана” 2010 г. започва професионално да се занимава с кулинария и […]

Деница Дойнова

Гост лектор - Сладкар

Chef Деница  Дойнова завършва Софийската Математическа гимназия, но още тогава избира да преследва нещо по-различно от вече начертания път и се записва в Софийския университет – специалност „Туризъм“.   Четири години по-късно, тя вече е сигурна, че не иска да се занимава с това и притегателните сили на готварския занаят […]

Венелина Иванова

Гост лектор - Сладкар

Венелина Иванова е шоколатиер и собственик на ателие за ръчни шоколадови бонбони 13 Grams.   Завършила е Университета по хранителни технологии в Пловдив, инженер-технолог в сферата на храните.   Работила e по специалността си в голяма международна компания, в която преди това стажува.   След време разбира, че това е […]

Милен Златев

Гост лектор - Chef

Chef Милен Златев има повече от седемнадесет години професионален опит в света на кулинарното изкуство, обучава любители и професионалисти в сферата на сладкарското и готварското изкуство, води семинари и презентации в цяла България.   Той е един от най-талантливите възпитаници на HRC Culinary Academy. За няколко години трупа богат професионален […]

Martin Chiffers

Мартин Шифърс

Гост лектор

Pastry Academy има привилегията и честта един от най-уважаваните британски сладкари и шоколатиери, треньор на Британския национален отбор по сладкарство, председател на журито за 2018 г. на Coupe du Monde de la Pâtisserie – chef Мартин Шифърс да е гост лектор с мастър класове в Академията ни.   Chef Мартин […]

Jason Licker

Гост лектор - Pastry Chef

Jason Licker’s passion for pastry, life and travel has taken him across the globe for a true culinary experience.   His first internship was at Union Square Café in New York while training at the French Culinary Institute’s Pastry Arts Program.   Offering to work for free at first, Jason […]

Румен Попов

Гост лектор - Pastry Chef

Шеф Румен Попов завършва ТХСП – специалност „Технолог на сладкарски и хлебни изделия“ през 1988 г.   През 1990 г. започва кариерата си в хотел „Шератон“, София като сладкар.   Специализира при Вилхелм Хендел – майстор-сладкар в хотел „Шератон“, Виена и кафе „Централ Пале Ферстал“ (1996 г.).   Работи в […]

Павел Павлов

Гост лектор - Pastry Chef

Павел Павлов е роден в град София, завършва гимназия по туризъм „Алеко Константинов“, специалност „Готварство“. Продължава образованието си, като записва да учи „Кулинарни изкуства“ в HRC Кулинарна Академия. По време на обучението си, той работи в изискани ресторанти като „Pirandello“ в Холандия и “SolBar” (звезда Мишлен) в Калифорния, САЩ.   […]

Елица Божинова

Гост лектор - Pastry Chef

Елица Божинова е завършила професионалното си образование през 1993 г. Тя е част от екипа сладкари, открил хотел Хилтън София през 2001 г.   По-късно, в продължение на 6 години ръководи екипа от сладкари на верига сладкарници и кетъринг „Лъки“.   Изключителна нейна заслуга са обучението и откриването на различни […]