Галерия


Започна обучението на втората ни група от Професионален Интензивен Курс за Сладкари – Април 2018. Pastry Academy има привилегията да посреща усмихнати и много позитивни хора, новите бъдещи професионалисти в сладкарското изкуство! Когато желанието е силно, нищо не може да ни спре – имаме курсисти от Русе, Плевен, Бургас и […]

Откриване ПРОФЕСИОНАЛЕН ИНТЕНЗИВЕН КУРС ЗА СЛАДКАРИ – група Април 2018


В обучението „Архитектура и дизайн на десерти“ с шеф Борислав Екзархов експериментирахме с текстури, цветове и форми, за да направим уникални и запомнящи се чинии с десерти. В топ ресторантите в света поднасянето на храната  е толкова важно, колкото и приготвянето ѝ. Дизайнът се заема не само със съдържанието на […]

АРХИТЕКТУРА И ДИЗАЙН на десерти с шеф Борислав Екзархов 10.04.2018 ...


Курс „Шоколадови яйца“ с шеф Ради Стамболов ни показа забавната част от шоколатиерството в навечерието на Великденските празници. Правихме както стандартни форми шоколадови яйца, така и гигантски щраусови яйца – с необичайно големи матрици. Пръскахме с бои, лепихме цветенца, изрязвахме дори – изобщо, украсявахме на воля 🙂 А накрая отнесохме […]

Великденски ШОКОЛАДОВИ ЯЙЦА с шеф Ради Стамболов 24.03.2018 – фотогалерия



Обучението „Вълшебните палачинки“ с шеф Ради Стамболов представи Палачинката с история – Crêpes Suzette (Креп Сюзет). Приготвена по случайност за първи път за Принца на Уелс (пламнал ликьор в съд за готвене) или измислена от собственика на ресторант за известна актриса, не знаем със сигурност, но ще останете очаровани от […]

ВЪЛШЕБНИТЕ ПАЛАЧИНКИ с шеф Ради Стамболов 17.03.2018 – фотогалерия


Шеф Ради Стамболов ни въведе във вълшебния свят на шоколада и ни показа как да направим сами изкусителни бонбони, трюфели и шотове. В обучението „Шоколад“ се запознахме с основните начини за темпериране на шоколад. Разгледахме различни видове шоколад и научихме какво е емулсия и какво е ганаш. Курсът беше организиран […]

ТАЙНИТЕ НА ШОКОЛАДА с шеф Ради Стамболов 24.02.2018 – фотогалерия


В обучението „Аериращи агенти“ шеф Георги Бойковски представи новостите в мусовете, меренга, маршмелоу и така актуалните пяни. Обясни и приложението на новите продукти – Албумин, Трехалоза, Метилгел, Инстагел и стабилизатори за пяни. Благодарим на Биорест ООД за подкрепата и качествените продукти, с които работихме.  

АЕРИРАЩИ АГЕНТИ с шеф Георги Бойковски 19.02.2018 – фотогалерия



Курс „Френски макарони“ с шеф Борислав Екзархов премина с много усмивки и добро настроение. Шеф Екзархов отново изненада всички и в резултат направихме цяла камара цветни, необичайни и забавни макарони:) Имахме курсисти от Търговище, Скопие и София (разбира се)! Разгледайте какво се случва в Pastry Academy и елате на някое […]

ФРЕНСКИ МАКАРОНИ с шеф Борислав Екзархов 17.02.2018 – фотогалерия


Обучението „Възраждането на еклерите“ накара цялата ни група да работи със страхотно настроение и ентусиазъм.   Разбира се, шеф Борислав Екзархов отново изненада всички и освен еклерите, сътворихме и профитероли, и Religieuse. Очакваме ви на следващите ни сладки обучения в Pastry Academy!

ВЪЗРАЖДАНЕТО НА ЕКЛЕРИТЕ 16.01.2018 – фотогалерия


Вълшебният свят на шоколада усмихна всички курсисти.   Заедно с шеф Ради Стамболов и шеф Борислав Екзархов сътворихме уникални бонбони, трюфели и шотове с ганаш. Накрая, разбира се, опитахме всички шоколадови изкушения:)  

ШОКОЛАД с шеф Ради Стамболов – 11.01.2018 фотогалерия



Във вълшебната работилница на Pastry Academy и с коледно настроение измайсторихме празнични френски макарони.   Елхички, снежни човеци, ДядоКоледовци и неповторими красоти се разхождаха по работните маси на Академията.   Вижте как се забавлявахме и елате на някой от следващите ни курсове! 🙂

ФРЕНСКИ МАКАРОНИ – Коледно настроение с шеф Борислав Екзархов 28.11.2018 ...