Галерия


По време на обучението „Сладоледи и сорбе“, chef  Ради Стамболов представи освен класическите методи за направа на ледените сладости и още нещо… – една сравнително нова технология: забавна и мистична, обвита в загадъчен дим и вещо магьосничество. Подготвихме се за Лято 2018 навреме с нещо свежо и любимо за горещините, […]

Сладоледи и сорбе с chef Ради Стамболов 30.05.2018 – фотогалерия


По време на обучението „3 в 1 Шоколад, карамел, банани. Ентреме, тарт и десерт на чиния“ chef Борислав Екзархов представи световно известният десерт Банофи. Курсистите направиха три различни вариации на сладкото изкушение – ентреме, тарт и десерт на чиния – с трите основни продукта. Научиха се да изработват шоколадов мус, […]

3 в 1 Шоколад, карамел, банани с chef Борислав Екзархов ...


Първата ни група професионални сладкари от Професионален Интензивен Курс за Сладкари – група Февруари 2018 издържа успешно държавните изпити – теория и практика!   Докато теорията е задължителна, но не така забавна, практиката развихри въображението на нашите талантливи курсисти и те сътвориха уникални десерти. Резултатите бяха повече от впечатляващи! Както […]

Държавен изпит Практика на Професионален Интензивен Курс за Сладкари – ...



В обучението „Шоколадови трансформации“ chef Борислав Екзархов и chef  Ради Стамболов представиха рецептата и начина на приготовление на уникалния десерт с различни текстури, вкусове и архитектура – изцяло от шоколад, който представиха в рамките на Bocuse d’Or България 2017г и Gastronomix готвим бъдещето.   Курсистите се научиха да правят различни […]

Шоколадови трансформации с chef Борислав Екзархов и chef Ради Стамболов ...


В обучението „Архитектура и дизайн на десерти“ с шеф Борислав Екзархов експериментирахме с текстури, цветове и форми, за да направим уникални и запомнящи се чинии с десерти. В топ ресторантите в света поднасянето на храната  е толкова важно, колкото и приготвянето ѝ. Дизайнът се заема не само със съдържанието на […]

АРХИТЕКТУРА И ДИЗАЙН на десерти с шеф Борислав Екзархов 10.04.2018 ...


Започна обучението на втората ни група от Професионален Интензивен Курс за Сладкари – Април 2018. Pastry Academy има привилегията да посреща усмихнати и много позитивни хора, новите бъдещи професионалисти в сладкарското изкуство! Когато желанието е силно, нищо не може да ни спре – имаме курсисти от Русе, Плевен, Бургас и […]

Откриване ПРОФЕСИОНАЛЕН ИНТЕНЗИВЕН КУРС ЗА СЛАДКАРИ – група Април 2018



Курс „Шоколадови яйца“ с шеф Ради Стамболов ни показа забавната част от шоколатиерството в навечерието на Великденските празници. Правихме както стандартни форми шоколадови яйца, така и гигантски щраусови яйца – с необичайно големи матрици. Пръскахме с бои, лепихме цветенца, изрязвахме дори – изобщо, украсявахме на воля 🙂 А накрая отнесохме […]

Великденски ШОКОЛАДОВИ ЯЙЦА с шеф Ради Стамболов 24.03.2018 – фотогалерия


Обучението „Вълшебните палачинки“ с шеф Ради Стамболов представи Палачинката с история – Crêpes Suzette (Креп Сюзет). Приготвена по случайност за първи път за Принца на Уелс (пламнал ликьор в съд за готвене) или измислена от собственика на ресторант за известна актриса, не знаем със сигурност, но ще останете очаровани от […]

ВЪЛШЕБНИТЕ ПАЛАЧИНКИ с шеф Ради Стамболов 17.03.2018 – фотогалерия


Шеф Ради Стамболов ни въведе във вълшебния свят на шоколада и ни показа как да направим сами изкусителни бонбони, трюфели и шотове. В обучението „Шоколад“ се запознахме с основните начини за темпериране на шоколад. Разгледахме различни видове шоколад и научихме какво е емулсия и какво е ганаш. Курсът беше организиран […]

ТАЙНИТЕ НА ШОКОЛАДА с шеф Ради Стамболов 24.02.2018 – фотогалерия



В обучението „Аериращи агенти“ шеф Георги Бойковски представи новостите в мусовете, меренга, маршмелоу и така актуалните пяни. Обясни и приложението на новите продукти – Албумин, Трехалоза, Метилгел, Инстагел и стабилизатори за пяни. Благодарим на Биорест ООД за подкрепата и качествените продукти, с които работихме.  

АЕРИРАЩИ АГЕНТИ с шеф Георги Бойковски 19.02.2018 – фотогалерия