За нас


Идеята за Pastry Academy възникна спонтанно от любовта към сладкарството, натрупания опит и вдъхновението да правим вкусна и съобразена със здравословния живот храна. Ентусиасти и генератори на креативни концепции е най-точното определение за нас, а с неоценимата помощ на ентусиазирани и креативни приятели и сподвижници, Pastry Academy вече е факт.

Ще разпространяваме кулинарното изкуство, ще изграждаме навици за добро хранене. Ще ви покажем колко интересно и креативно занимание е готварството, как ни помага да бъдем по-здрави и по-щастливи.

Ще представим великолепието на различните видове кухня – както българските традиции, така и културата на други народи. Ще ви научим как чрез използването на интересни продукти, вкусове и техники можете да се превърнете във виртуоз във кухнята!

Целта на Pastry Academy е да достигне до максимално много хора, които ценят добрата храна, да представи добрите практики в кулинарията и да ви накара да се забавлявате, докато учите.

Благодарение на безрезервната подкрепа на фирма Робуста, разполагаме с модерно оборудване, което ни дава възможност да развихрим въображението и креативността си!

Pastry Academy е за всички, които:

  • имат специално отношение към храната
  • търсят вдъхновение от световните кулинарни тенденции
  • интересуват се от вкусно, здравословно и балансирано хранене
  • са отворени към нови кулинарни идеи и практически съвети

Академията предлага курсове за любители и професионалисти, които разкриват кулинарни тънкости и тайни, дават нови идеи за вкусна и красива храна и запознават със съвременните тенденции в готварското изкуство.

Pastry Academy работи по договор с „Евро-ток България“ за професионално обучение на кадри в областта на ресторантьорството и кулинарията. Сертифициран е от Националната агенция за професионално образование и обучение (НАПОО) към Министерството на образованието и науката, с лицензия № 200812569/16.04.2008. Агенцията е единствената институция в България, предоставяща лицензия на фирмите за професионално обучение. Легитимността на центъра може да бъде проверена в сайта на НАПОО, секция Регистри – Регистър на центровете за професионално обучение.