Гост лектор - Сладкар

РОНИ ТЕНЕВА

Рoни Тенева е ученичка по архитектура, когато на 24 години основава сладкарница Адонай в родния си град Стара Загора.

 

През 2007 г., тя се премества в Испания и при пътуванията си в Париж, се влюбва във френското сладкарство.

 

Там успява да специализира при едни от най-добрите сладкари в световен мащаб като Stéphane leroux, Jerome Chaucese, Stéphane Glacier, Sebastien Brocard, Emmanuelle Forcone, Guiaume Mabilleau, Martín Lippo, Paco Torreblanca, Carles Mampel, Ferran Adriá, Hans Ovando, Antonio Bachour, Josep Pasqual и др.

 

Кариерата ѝ като главен сладкар в пет-звездни хотели преминава през Испания, Франция, Куба, Англия, Норвегия, Швейцария.

 

Рони Тенева преподава в Le Cordon Bleu Мексико и Перу, където е удостоена с най-висока оценка.

 

Професионален опит:

 

Head Pastry Chef

“Golfhotel Les Hauts de Gstaad” Switzerland

(Dec 2019 – Mar 2021)

 

Pastry Chef Instructor

“Le Cordon Blue” Mexico and Peru (Jan 2018 – Dec 2019)

 

Chef Patissier

“Chateau de Divonne****” France (Oct 2016 – Feb 2017)

 

Head Pastry Chef

“Kings Head Hotel” England  (Feb 2015 – Oct 2016)

 

Executive Pastry Chef

“Ibiza GranHotel*****GL” Ibiza (Aug 2015 – Oct 2015)

 

Executive Pastry Chef

“Meliá Habana*****” Cuba (Oct 2014 – Jul 2015)

 

Chef de Partie

“Grand Hotel Residencia*****GL” Gran Canaria, Spain

(Feb 2014 – Aug 2014)

 

Chef de Partie

“Hotel Cordial Mogán Playa *****” Gran Canaria, Spain

(Sep 2013 – Jan 2014)

 

Pastry Chef

“BUBO” (Member of Relays Dessert International) Barcelona, Spain (Jan 2013 – Aug 2013)

 

Owner and Pastry Chef

“La Cerise (Patisserie)” Gran Canaria, Spain

(Sep 2012 – Mar 2013)

 

Pastry Chef:

“BULL Hotels S.L. (Hotel Reina Isabel ****” Gran Canaria,

Spain (Jan 2007 – Jan 2012)

 

Owner and Pastry Chef

ADONAI (Patisserie)” Stara Zagora, Bulgaria

(Jan 1993 – Dec 2006)

 

 

Лектор на курсовете

Начало Име ДетайлиМестоположениеЦенаСтатус
26.06.2021

Десерти за ресторант с българския Chef в Le Cordon Bleu – Рони Тенева

ул. „Церова Гора“ 12-14, София, България 180.00 лв. вкл. ДДС 7 Свободни места
ул. „Церова Гора“ 12-14, София, България180.00 лв. вкл. ДДС7 Свободни места
25.06.2021

Шоколадова декорация с българския Chef в Le Cordon Bleu – Рони Тенева

ул. „Церова Гора“ 12-14, София, България 150.00 лв. вкл. ДДС 8 Свободни места
ул. „Церова Гора“ 12-14, София, България150.00 лв. вкл. ДДС8 Свободни места
01.09.2021

ПРОФЕСИОНАЛЕН ИНТЕНЗИВЕН КУРС ЗА СЛАДКАРИ – Септември 2021

ул. „Церова Гора“ 12-14, София, България 1,490.00 лв. вкл. ДДС 8 Свободни места
ул. „Церова Гора“ 12-14, София, България1,490.00 лв. вкл. ДДС8 Свободни места