Детайли за курса
Този курс черпи своето вдъхновение от добилата популярност Американска школа от Западното крайбрежие. Там живеят и творят някои от най-големите имена в американското хлебарство. Ще ви покажем техният подход и ще ви пренесем в техния свят, макар и за кратко.
Ще говорим за зърното, начини на обработка, начини на мелене. Ще говорим за уважението към пшеницата и другите култури.
Ще ви демонстрираме различни техники за работа с пълнозърнести брашна и ще направим заедно багета, модерен хляб с каша, и не на последно място, 100 % ръжен хляб.
Ще работим с три различни кваса и ще разберем защо всеки от тях подхожда на различен вид хляб.
Ще видите как се прави пълнозърнесто брашно и ще ви въведем в света на екстракциите.
Всичко това, след курса, ще можете да прилагате и у дома.
В цената на курса са включени:
- Водещ лектор – Шеф Пресиян Петров
- Всички продукти, инструменти и уреди, необходими за курса;
- Подробни инструкции, рецепти и съвети за готвене;
- Комфортни работни станции в учебната зала на Pastry Academy;
- Престилка, блокнот и химикал;
- Презентация, снимки и дегустация на приготвените по време на курса хлябове.
*Курсове се провеждат при минимум 8 записан