Този курс е приключил!
Промоция!

Пълнозърнести Хлябове – въведение

Лектор
Пресиян Петров Гост лектор - Майстор Хлебар
Начало
21.10.2017 9:00
Край
21.10.2017 18:00
Адрес
ул. „Церова Гора“ 12-14, София, България   Виж карта
Телефон
+359 89 5568 542

150.00 лв. 100.00 лв. вкл. ДДС

Този курс черпи своето вдъхновение от добилата популярност Американска школа от Западното крайбрежие. Там живеят и творят някои от най-големите имена в американското хлебарство. Ще ви покажем техният подход и ще ви пренесем в техния свят, макар и за кратко.

Изчерпан

Категория:

Статус

В момента няма свободни места.

7 Продадени места

График

Въведение и теория върху зърното, меленето и пълнозърнестите брашна

Кратка теория относно ензими, протеини и метода автолиза

Практическа Част

Модерен пълнозърнест хляб – багета, селски, хлебчета

Модерен ръжен хляб – чисто ръжен, селски ръжен

Критичен Анализ

Детайли за курса

Този курс черпи своето вдъхновение от добилата популярност Американска школа от Западното крайбрежие. Там живеят и творят някои от най-големите имена в американското хлебарство. Ще ви покажем техният подход и ще ви пренесем в техния свят, макар и за кратко.

Ще говорим за зърното, начини на обработка, начини на мелене. Ще говорим за уважението към пшеницата и другите култури.

Ще ви демонстрираме различни техники за работа с пълнозърнести брашна и ще направим заедно багета, модерен хляб с каша, и не на последно място, 100 % ръжен хляб.

Ще работим с три различни кваса и ще разберем защо всеки от тях подхожда на различен вид хляб.

Ще видите как се прави пълнозърнесто брашно и ще ви въведем в света на екстракциите.

Всичко това, след курса, ще можете да прилагате и у дома.

В цената на курса са включени:
  • Водещ лектор – Шеф Пресиян Петров
  • Всички продукти, инструменти и уреди, необходими за курса;
  • Подробни инструкции, рецепти и съвети за готвене;
  • Комфортни работни станции в учебната зала на Pastry Academy;
  • Престилка, блокнот и химикал;
  • Презентация, снимки и дегустация на приготвените по време на курса хлябове.

*Курсове се провеждат при минимум 8 записан