За нас


Идеята за Pastry Academy възникна спонтанно от любовта към сладкарството, натрупания опит и вдъхновението да правим вкусна и съобразена със здравословния начин на живот храна.

Ентусиасти и генератори на нови идеи и концепции е най-точното определение за нас, а с неоценимата помощ на ентусиазирани и креативни приятели и сподвижници, Pastry Academy вече е факт.

 

Ще разпространяваме кулинарното изкуство, ще изграждаме навици за добро хранене.

Ще ви покажем колко интересно и увлекателно занимание е готварството, как ни помага да бъдем по-здрави и по-щастливи.

Ще представим великолепието на различните видове кухня – както българските традиции, така и културата на други народи.

Ще ви научим как чрез използването на интересни продукти, вкусове и техники можете да се превърнете във виртуоз във кухнята!

 

Целта на Pastry Academy е да достигне до максимално много хора, които ценят добрата храна, да представи добрите практики в кулинарията и да ви накара да се забавлявате, докато учите.

 

Благодарение на безрезервната подкрепа на фирма Робуста, разполагаме с модерно оборудване, което ни дава възможност да развихрим въображението и креативността си!

 

Pastry Academy е за всички, които:

  • имат специално отношение към храната
  • търсят вдъхновение от световните кулинарни тенденции
  • интересуват се от вкусно, здравословно и балансирано хранене
  • са отворени към нови кулинарни идеи и практически съвети

 

Академията предлага курсове за любители и професионалисти, които разкриват кулинарни тънкости и тайни, дават нови идеи за вкусна и красива храна и запознават със съвременните тенденции в готварското изкуство.

 

Pastry Academy има лицензия с № 2018121454/05.11.2018 г., издадена от Националната агенция за професионално образование и обучение  (НАПОО) за извършване и удостоверяване на професионално обучение с придобиване на степен на професионална квалификация, съгласно чл. 12, т. 1, 2 и 6 и в съотвествие с чл. 49А, ал.1 от Закона за професионалното образование и обучение.

Pastry Academy работи и по договор с „Евро-ток България“ за професионално обучение на кадри в областта на ресторантьорството и кулинарията. Сертифициран е от Националната агенция за професионално образование и обучение (НАПОО) към Министерството на образованието и науката, с лицензия № 200812569/16.04.2008.

Агенцията е единствената институция в България, предоставяща лицензия на фирмите за професионално обучение.

Легитимността на центъра може да бъде проверена в сайта на НАПОО, секция Регистри – Регистър на центровете за професионално обучение.