Галерия


В обучението Шоколад Valrhona – Цветна магия научихме майсторските похвати при декорацията на цветни шоколадови бонбони.   Заедно с chef Ради Стамболов темперирахме ръчно шоколад и се запознахме с начините на работа с него.   Разбира се, основния герой в шоколадовата ни приказква беше неповторимия шоколад на Valrhona Inspiration.  

Шоколад Valrhona – Цветна магия с chef Ради Стамболов – ...


Какво е Великден без дъхавите и пухкави сладкиши?   Празничната трапеза за един от най-светлите християнски празници задължително трябва да включва и козунак – с различни форми и плетки, с разнообразни пълнежи, с ядки и декорации.   Нашите ненадминати майстори на печивата и бухналото тесто – chef Светла Генова и […]

Великденски козунаци със Светла Генова и Ради Стамболов – 4-5.04.2023 ...


Pastry Academy отново беше домакин на традиционните „Френски макарони – Валентинки“ с chef Борислав Екзархов. Насладихме се на истински коктейл от кулинарни шедьоври, приготвени с натурални афродизиаци като маракуя, малини, бадеми, босилек, джинджифил и кардамон.   Разбира се, отново работихме с най-добрия шоколад, крал на естествените афродизиаци – Valrhona Inspirations […]

Френски макарони – Валентинки с chef Борислав Екзархов – 11.02.2023 ...



Празнуваме 100 години VALRHONA! Вълнуваща и много интересна беше презентацията, организирана от официалния вносител на Valrhona за България – фирма Hellas Hem Bg и представена пред водещи сладкари и шоколатиери. Chef Dimitris Chronopoulos и chef Борислав Екзархов ни потопиха в магията на шоколада и ни запознаха с новите продукти на […]

100 години Valrhona – Презентация на Хелас Хем – 10.11.2022 ...


Мултифункционални и самодостатъчни кухненските машини MUM на Bosch разбъркват, смесват, месят, блендират, режат, настъргват и накъсват. Те пестят както пари, така и място в кухнята като изпълняват функциите на няколко уреда.   Независимо дали искате гладко тесто, прясна паста, сок, сладолед, да мелите зърна, билки, подправки или да режете в […]

Мултифункционални и самодостатъчни – кухненските машини MUM на Bosch


Течно здраве. Свежест и витамини на макс!   Всички искаме да бъдем здрави, щастливи и активни. Но често не е толкова лесно да се фокусираме върху благосъстоянието си в ежедневието, когато бързината, с която приготвяме нашите ястия е решаваща за това колко полезно ще е менюто ни.   От Bosch […]

Свежест и витамини на макс! Bosch представя най-новата си гама ...



В обучението „Празнични баници и коледни сладкиши“ със Светла Генова се научихме да правим традиционни и класически баници със сладки пълнежи от тиква, локум, халва, баница с грозде и сос Забайон.   Гвоздеят в програмата беше истински виенски щрудел от двореца “Шьонбрун”.   Научихме нови неща, забавлявахме се, месихме, точихме […]

Празнични баници и коледни сладкиши със Светла Генова – 09.12.2018 ...


В обучението „Шоколадовите бонбони  – Такива, каквито не сте виждали до сега“ с шеф Петко Костадинов преобърнахме представите за шоколадовите бонбони.   Научихме най-новите и модерни техники за декорация и приготвяне на шоколадови бонбони. Видяхме невероятни нови пълнежи, интересни уреди и асесоари.   Работихме с форми, бои и консумативи, любезно […]

Шоколадови бонбони с chef Петко Костадинов – 03.12.2018 – фотогалерия


„Бисквитена магия за Коледа“ и Тихомира Колева ни отведоха в празничната работилница на елфите.   Магията на Коледа не е в отрупаната маса, a в самите лакомства. Вълшебни сладкиши, които усмихват всеки.  Точно от тази магия ни подари и Мира.   Тихомира Колева е сладкар и декоратор от години, а […]

Бисквитена магия за Коледа с Тихомира Колева – 1-2.12.2018 – ...



Двудневния интензивен курс „Коледна декорация и моделиране на фигури“ с chef Иван Александров ни въведе в основните техники за работа с фондан. Изработихме фигурки на дете, баба и снежни човеци, правихме джинджифилови къщички.   В “Hands on” обучението научихме:   Да работим с фондан: Покриване на борд с фондан Покриване […]

Коледна декорация и моделиране на фигури с chef Иван Александров ...