Галерия


Мултифункционални и самодостатъчни кухненските машини MUM на Bosch разбъркват, смесват, месят, блендират, режат, настъргват и накъсват. Те пестят както пари, така и място в кухнята като изпълняват функциите на няколко уреда.   Независимо дали искате гладко тесто, прясна паста, сок, сладолед, да мелите зърна, билки, подправки или да режете в […]

Мултифункционални и самодостатъчни – кухненските машини MUM на Bosch


Течно здраве. Свежест и витамини на макс!   Всички искаме да бъдем здрави, щастливи и активни. Но често не е толкова лесно да се фокусираме върху благосъстоянието си в ежедневието, когато бързината, с която приготвяме нашите ястия е решаваща за това колко полезно ще е менюто ни.   От Bosch […]

Свежест и витамини на макс! Bosch представя най-новата си гама ...


Chef Иван Александров отново е на гости на Pastry Academy!   В обучението „Цветя и декорация от вафлена хартия“  ни показа тънкостите при изработването на елементи от вафлена хартия и работа с фондан.   Научи ни как да подготвим тортата преди да бъде покрита с фондан, за да бъде всяка […]

Цветя и Декорация от вафлена хартия с шеф Иван Александров ...




В Pastry Academy се подготвихме да празнуваме един от най-веселите за децата празници – Хелоуин. Страшните костюми и маски, доброто настроение и празничните сладкиши са задължителни за този ден. А ние се забавлявахме заедно, декорирахме празнични Хелоуин бисквити с Тихомира Колева и се наслаждавахме на примамливият аромат и вкус на […]

Halloween декорация на бисквити с Тихомира Колева 28.10.2018 – фотогалерия


Няма човек, който да не обича да похапва баница. Прави или навити, със солена или сладка плънка, баниците присъстват на българската трапеза в празник и в делник от векове. Нашият инструктор – Светла Генова, виртуоз на тънките кори и вкусните баници, ни учи как се прави. Приготвихме традиционна българска баница […]

Традиционна българска баница със Светла Генова 27.10.2018 – фотогалерия



Обучението „Молекулярната кухня“ с chef Милен Златев представя нов подход към храната и начина, по който се поднася. За едни е наука, за други – изкуство. Опитвали ли сте коктейл под формата на желирани топчета? А пяна с вкус на свинска пържола или пък пилешка супа в твърда форма? Всичко […]

Молекулярна кухня с chef Милен Златев 20.10.2018 – Мастър клас ...


Днес, в крак с тенденциите ни се налага все повече да олекотяваме десертите – по-малко мазнини, по-малко захари, алергени, веган и т.н., оставайки верни на оригиналния вкус, разбира се. В обучението „Ресторантски сладоледи, сорбета и хибриди“ chef Георги Бойковски и chef Ради Стамболов ни представиха още по-сложна разработка на темата […]

Ресторантски сладоледи, сорбета и хибриди – Мастър клас 15.10.2018 – ...


Изключително вкусни и много капризни – еклерите се завръщат устремно в менюто на сладкарниците по света, придружени от невероятен дизайн и креативност. Популярни рецепти, които не излизат от мода, станали любими на поколения. Еклерите ни носят наслада, с нотка носталгия и хубави спомени.   По време на обучението „Възраждането на […]

Възраждането на еклерите с chef Борислав Екзархов 10.10.2018 – фотогалерия



Няма човек, който да не обича да похапва баница. Прави или навити, със солена или сладка плънка, баниците присъстват на българската трапеза в празник и в делник от векове.   Нашият инструктор – Светла Генова, виртуоз на тънките кори и вкусните баници, отново ни показа как се правят! Точихме, дърпахме, […]

Традиционна българска баница със Светла Генова 29.09.2018 – фотогалерия