Обучението „Вълшебните палачинки“ с шеф Ради Стамболов представи Палачинката с история – Crêpes Suzette (Креп Сюзет). Приготвена по случайност за първи път за Принца на Уелс (пламнал ликьор в съд за готвене) или измислена от собственика на ресторант за известна актриса, не знаем със сигурност, но ще останете очаровани от перфектната комбинация на вкусове и аромати.
Шеф Ради Стамболов ни запозна и с легендарната рецепта от едно време на Crêpes Suzette (Креп Сюзет) от работилницата на Виенската сладкарница в Шератон. Палачинката, която проправи пътя на палачинките в България.
Правихме и популярните швейцарски и нормандски палачинки – интересен прочит на вкусните сладкиши.
Гвоздеят в програмата бяха невероятните палачинкови талиатели на шеф Стамболов – фламбирани и хрупкави, с Rote Gruetze (рьоте грютце) – мариновани горски плодове с червено вино и аромат на канела – истинско удоволствие за небцето.