Детайли за курса
Лятото вече е в разгара си и и все по-често ни се иска да хапваме нещо вкусно, леко, студено и най-вече сладко. Всичко това описва едно – сладък мус.
Думата мус произлиза от френската „mousse“, която се превежда като „пяна“ и точно това е и така трябва да изглежда истинският мус – лек, въздушен и ефирен.
В обучението „Всичко за мусовете“ с Йоана Петрова ще научите всичко за тях и различните техники за приготвянето им.
Йоана е подбрала пъстра селекция от пет вида мус за всеки вкус.
Всеки от тях може да бъде сервиран като десерт в чаша – гарниран с плодове, крокан, ядки и различни други добавки по ваш вкус, или пък да бъде лек пълнеж, като част от торта и сладкиш.
Заедно ще забъркаме:
- Черен шоколадов мус със сабле Бретон с портокал
- Капучино мус с млечен шоколад
- Плодов мус с кръмбъл с шам фъстък и бял шоколад
- Йогурт мус с пресни плодове и бадемова гранола
- Лешников мус с крекер с какаови зърна и малдонска сол
Ще усвоим и следните техники на приготвяне:
- Пат-а-бомб (pâte à bombe)
- Крем Англез
- Френски меренг
- Швейцарски меренг
И още – как да си направите:
- сух карамел
- крокан
- пралине
Научете всичко за муса с Йоана, за да създавате свои собствени комбинации и десерти!
Преоткрийте муса!
____ Визитка
Йоана Петрова е автор на кулинарен блог – Кулинарно – в кухнята с Йоана, професионален сладкар, любител на виното, майка и изследовател на храната и нейното приготвяне.
2008 г. стартира кулинарния си блог “Кулинарно – в кухнята с Йоана”
2010 г. започва професионално да се занимава с кулинария и минава през пекарната на
Слънце Луна, кетъринг в Cult Gourmet Catering и десертите на Pure Patisserie.
Автор е на книгата “Аромати от сърцето на дома”, която съдържа 80 авторски рецепти и е посветена на работата с пълнозърнести брашна от пшеница, лимец, спелта и ръж, използвани в ястия, десерти и хляб.
Зад гърба си има редица публикации в списания, блогове, гост е в телевизионни предавания, участва в различни събития и провежда свой майсторски клас за френски макарон.
Лектор е на кулинарни курсове за любители и професионалисти. За нея е важно да научи курсистите не само да търсят отговор на въпроса „как“, а и „защо“ и да ги предразположи да експериментират смело, за да открият пълното удоволствие от храната
____
Курсът е подходящ за всички любители на кулинарията.
Какво ще получите:
- Сертификат за завършен курс;
- Престилка, блокнот и химикалкa;
- Подробни инструкции, рецепти и съвети за приготвянето им;
- Обучение тип “Hands on”.
В цената на курса са включени:
- Водещ лектор – Йоана Петрова;
- Всички продукти, инструменти и уреди, необходими за курса;
- Комфортни работни станции в учебната зала на Pastry Academy;
- Дегустация на приготвените по време на курса сладкиши.
Дрес код:
Желателно е всички участници да са със затворени обувки, прибрани коси, подходящи дрехи и без бижута, които да пречат на работата.
Предвид обстановката в страната и разпорежданията на Здравното Министерство е задължително използването на предпазни маски по време на обучението.
*Курсове се провеждат при минимум 8 записани. Резервирайте своето място сега!
Обученията на Pastry Academy се водят от професионални сладкари и готвачи, с доказан опит.
Използват се само висококачествени продукти.
Регистрация и плащане:
За момента Pastry Academy разполага с ограничени места, затова по време на курсовете не се допуска присъствието на други лица, освен курсистите, които са регистрирани и заплатили за курса.
За да резервирате място за курс или събитие, използвайте червения бутон в началото на страницата „Купи билет за курс“.
След избор на броя билети/места, отидете в количката си – иконата най-горе вдясно на страницата. Следвайте стъпките, за да приключите поръчката, като внимателно четете инструкциите.
След регистрация, ще получите в пощата си автоматично съобщение от нашата система с всички необходими данни за плащане и детайли за поръчката. Имате възможност да платите по три начина – през системата на ePay.bg, в офис на EasyPay или с банков превод.
ВАЖНО:
Кодовете за плащане през системата на ePay.bg и офис на EasyPay имат срок на валидност 48 часа.
При вариант „Директен банков превод“ имате на разположение 72 часа от приключване на поръчка, за да преведете сумата за таксата.
При непостъпило плащане в рамките на указаните срокове, поръчката ви автоматично се маркира като отказана и мястото се освобождава за други желаещи.
За допълнителни въпроси и повече информация можете да се свържете с нас:
Тел.: +359 89 5568 542 – от 10:00 до 18:00 ч. всеки делничен ден
e-mail: office@pastry.bg
facebook: PastryAcademy