С огромно удоволствие Pastry Academy представи втория Мастър клас „Шоколад“ с chef Мартин Шифърс – 12, 13 и 14 Ноември.
Сладкарството се превръща в истинско произведение на изкуството с chef Мартин Шифърс.
На тридневното обучение се запознахме с техниките за работа с шоколад, различните текстури и се научихме да изработваме шоколадови скулптури.
Имахме привилегията и честта да ни преподава един от най-уважаваните британски сладкари и шоколатиери, треньор на Британския национален отбор по сладкарство, председател на журито за 2018 г. на Coupe du Monde de la Pâtisserie.
Chef Мартин Шифърс работи повече от 30 години в някои от най-известните хотели в света и най-големите F & B операции в Лондон, Сингапур, Корея и Дубай.
Той е единственият сладкар в света, който печели Европейската купа по сладкарство два пъти през 2012 и 2014 г., като получава най-високото оценяване във всички категории.
Разгледайте какво правихме по време на тридневния мастър клас в дните 12, 13 и 14 Ноември: