Chef Деница Дойнова завършва Софийската Математическа гимназия, но още тогава избира да преследва нещо по-различно от вече начертания път и се записва в Софийския университет – специалност „Туризъм“.
Четири години по-късно, тя вече е сигурна, че не иска да се занимава с това и притегателните сили на готварския занаят я насочват в нова посока.
След година, през която завършва готварски курсове и работи в различни ресторанти, chef Деница Дойнова се среща с chef Ради Стамболов.
Започва да стажува при него в сладкишница „Гаврош“. От този момент за нея вече е начертан ортодоксалният път на сладкарството.
Първо изкарва стаж във Франция.
От 2010 година е част от сладкарсия екип на хотел „Хилтън“ в София. Години, изпълнени с много екипна работа под ръководството на chef Жан-Хубер Гарние и chef Андре Токев.
Освен със сладкарство, в „Хилтън“ се занимава и с обучението на новопостъпилите кадри, както в своя отдел, така и в общите корпоративни стандарти, като сертифициран корпоративен треньор за веригата.
Няколко години след раждането на двете си деца, започва работа като сладкар в ресторант „Космос“. Класическите десерти отстъпват място на повече експерименти с вкусови комбинации и текстури.
В „Космос“ chef Деница Дойнова преоткрива хоризонтите на сладкарството и креативността и не след дълго става главен сладкар на ресторанта.
Работи предимно с тероарни продукти и различни техники, обединявайки ги около концепцията му.
Начало | Име Детайли | Местоположение | Цена | Статус |
---|---|---|---|---|
12.02.2021 | Една космическа роза сред сърцата от chef Деница Дойнова |
ул. „Церова Гора“ 12-14, София, България | 170.00 лв. вкл. ДДС | В момента няма свободни места. |
04.10.2020 | Концептуални десерти с chef Деница Дойнова – Мастър клас и дегустация с вино |
ул. „Церова Гора“ 12-14, София, България | 220.00 лв. вкл. ДДС | Този курс е приключил! |