Гост лектор - Сладкар

Деница Дойнова

Chef Деница  Дойнова завършва Софийската Математическа гимназия, но още тогава избира да преследва нещо по-различно от вече начертания път и се записва в Софийския университет – специалност „Туризъм“.

 

Четири години по-късно, тя вече е сигурна, че не иска да се занимава с това и притегателните сили на готварския занаят я насочват в нова посока.

 

След година, през която завършва готварски курсове и работи в различни ресторанти, chef Деница  Дойнова се среща с chef Ради Стамболов.

 

Започва да стажува при него в сладкишница „Гаврош“. От този момент за нея вече е начертан ортодоксалният път на сладкарството.

 

Първо изкарва стаж във Франция.

 

От 2010 година е част от сладкарсия екип на хотел „Хилтън“ в София. Години, изпълнени с много екипна работа под ръководството на chef Жан-Хубер Гарние и chef Андре Токев.

 

Освен със сладкарство, в „Хилтън“ се занимава и с обучението на новопостъпилите кадри, както в своя отдел, така и в общите корпоративни стандарти, като сертифициран корпоративен треньор за веригата.

 

Няколко години след раждането на двете си деца, започва работа като сладкар в ресторант „Космос“. Класическите десерти отстъпват място на повече експерименти с вкусови комбинации и текстури.

 

В „Космос“ chef Деница Дойнова преоткрива хоризонтите на сладкарството и креативността и не след дълго става главен сладкар на ресторанта.

 

Работи  предимно с тероарни продукти и различни техники, обединявайки ги около концепцията му.

 

 

Лектор на курсовете

Начало Име Детайли Местоположение Цена Статус
12.02.2021

Една космическа роза сред сърцата от chef Деница Дойнова

ул. „Церова Гора“ 12-14, София, България 170.00 лв. вкл. ДДС В момента няма свободни места.
ул. „Церова Гора“ 12-14, София, България 170.00 лв. вкл. ДДС В момента няма свободни места.
04.10.2020

Концептуални десерти с chef Деница Дойнова – Мастър клас и дегустация с вино

ул. „Церова Гора“ 12-14, София, България 220.00 лв. вкл. ДДС Този курс е приключил!
ул. „Церова Гора“ 12-14, София, България 220.00 лв. вкл. ДДС Този курс е приключил!