Павел Павлов е роден в град София, завършва гимназия по туризъм „Алеко Константинов“, специалност „Готварство“. Продължава образованието си, като записва да учи „Кулинарни изкуства“ в HRC Кулинарна Академия. По време на обучението си, той работи в изискани ресторанти като „Pirandello“ в Холандия и “SolBar” (звезда Мишлен) в Калифорния, САЩ.
От 2010 г. шеф Павлов живее в Ставангер (Норвегия). Там той продължава да се развива, като работи в ресторант „Renaa“ (1 звезда Мишлен) и ресторант „BØLGEN OG MOI“.
Страстта си към сладкарството открива по време на работата си за друг реномиран ресторант – „Танго“. След три години и половина в „Танго“, той решава да премине на следващо ниво, като започва работа в Норвежкия гастрономически институт.
Там той развива сладкарските си умения и получава покана да се присъедини към норвежкия кулинарен отбор.
Той е единствения чужденец, допуснат да участва в отбора.
През 2016 г. норвежкия кулинарен отбор взима участие в Световната Кулинарна Олимпиада в Ерфурт, където печелят два златни медала и се класират на почетното четвърто място в света.
От 2 години шеф Павел Павлов работи върху собствен бранд бонбони и подготвя откриване на pastry shop в Норвегия.
Начало | Име Детайли | Местоположение | Цена | Статус |
---|---|---|---|---|
09.11.2023 | МЛАД СЛАДКАР НА БЪЛГАРИЯ 2023 |
бул. „Цариградско шосе“ 147, Sofia, Bulgaria | 0.00 лв. вкл. ДДС | В момента няма свободни места. |
09.11.2023 | ШАМПИОНАТ ЗА ВИТА БАНИЦА |
бул. „Цариградско шосе“ 147, Sofia, Bulgaria | 0.00 лв. вкл. ДДС | В момента няма свободни места. |
08.11.2023 | СЛАДКАР НА БЪЛГАРИЯ 2023 |
бул. „Цариградско шосе“ 147, Sofia, Bulgaria | 0.00 лв. вкл. ДДС | В момента няма свободни места. |
09.11.2023 | ДЕКОРАТОР на БЪЛГАРИЯ 2023 |
бул. „Цариградско шосе“ 147, Sofia, Bulgaria | 0.00 лв. вкл. ДДС | В момента няма свободни места. |
12.07.2020 | Онлайн шоколадова неделя – „Бижута от шоколад“ с chef Павел Павлов |
ул. „Церова Гора“ 12-14, София, България | 60.00 лв. вкл. ДДС | Този курс е приключил! |