Родом от Бургас, Златина Луис прави първите си крачки в света на сладкарството на 7-годишна възраст.
Въпреки професионалната си квалификация като IT преподавател, любовта към сладкарството променя кариерата ѝ и тя става декоратор на торти и преподавател по захарно изкуство.
От тридесет години Златина живее в Кардиф, Южен Уелс, Великобритания, откъдето е съпругът ѝ, и където преоткрива магията на захарното изкуство.
С натрупан опит над 20 години в хранителната индустрия, през 2013 г. основава ZL Cake Boutique.
През 2011 г. Златина Луис става член на Британската гилдия по захарно изкуство (BSG), откъдето наследява познанията и майсторството си от най-добрите майстори и пионери на изкуството във Великобритания.
През 2013 г. по покана на Британската гилдия, завършва двугодишна квалификация за акредитиран демонстратор и преподавател по захарно изкуство към Британската Гилдия и Британската Асоциация по захарно изкуство.
От 2013 г. Златина организира и преподава присъствени курсове и демонстрации в България, Великобритания, Ирландия, а понастоящем преподава и онлайн обучения на курсисти от цял свят.
Публикува уроци и авторски рецепти в различни международни и онлайн списания и блогове.
Златина продължава непрекъснато да изучава нови техники, методи на работа и развива уменята си, участва в много международни артистични колабораци, експериментира и предава уменията и знанията на учениците и последователите си по цял свят.
Носител на множество награди:
От 2015-18 г., Златина Луис е председател на Кардифския филиал на Британската Гилдия по захарно изкуство, като през този период филиала печели групови награди:
Член на журито на Welsh Cake & Sugarcraft отбор от 2017 г. и лицензиран съдия, основател и организатор на първото Welsh National Sugarcraft Show (2019).
От 2019 г. е избрана за амбасадор на световно известната фирма за сладкарски материали Saracino, a от 2020 г. е и амбасадор на България.
Начало | Име Детайли | Местоположение | Цена | Статус |
---|---|---|---|---|
09.09.2022 | Интензивен Тридневен Курс – Основи на Бутиковите Торти с chef Златина Луис |
ул. „Церова Гора“ 12-14, София, България | 1,150.00 лв. вкл. ДДС | Този курс е приключил! |
08.09.2022 | Цветно Съчетание – Работа с Изомалт с chef Златина Луис |
ул. „Церова Гора“ 12-14, София, България | 410.00 лв. вкл. ДДС | Този курс е приключил! |