Детайли за курса
Курс „Френски макарони – Лятна Градина“ е инспириран от забележителната серия Les Jardins на Пиер Ерме и носи много настроение и емоционален заряд.
Вкусовете са свежи, натурални и експлозивни. Лятото е в разгара си, а свежите комбинации са предпочитани при десертите.
Освен с летни вкусове, ще ви зарадваме и с летни нюанси при макароните – слънчеви, топли и наситени.
Ще се научите да правите различни видове макарони и кремове за тях. Ще разберете повече за технологиите на смесване на продуктите и печенето, както и за често срещаните грешки при производството на макарони и отстраняването им.
Според енциклопедията Larousse Gastronomique за първи път десертът „макарон“ се споменава през далечната 791 г., като част от готварските практики в един манастир.
По-вероятна е, обаче, теорията за популяризирането на сладкото изкушение от опасната и коварна френска кралица Катерина Медичи, която била любителка на изтънчените ястия. Легендата разказва, че френските макарони навлизат във Франция през 1533 г., благодарение именно на кралицата.
Два века и половина по-късно, през 1792 г., две монахини – Маргарита и Мери-Елизабет, от Ордена на кармелитите започват да пекат и да продават френски макарони по времето на Френската революция. По онова време монахините приготвяли проста комбинация от смлени бадеми, яйчени белтъци и захар. Не се слагали аромати, нито пълнеж. Френският макарон представлявал 100% бисквитка.
В началото на 20 в. Пиер Дефонтан решава да съедини две бисквитки и да ги слепи с шоколадов ганаш. Така се ражда класическата рецепта за френски макарони.
Курсът е подходящ както за професионалисти, така и за любители на кулинарията, за всички, които искат да се докоснат до магията на френското кулинарно изкуство.
*Фотографиите са от сайта на Пиер Ерме и служат за вдъхновение на курс „Френски макарони – Лятна Градина“.
В цената на курса са включени:
- Водещ лектор – Шеф Борислав Екзархов;
- Всички продукти, инструменти и уреди, необходими за курса;
- Подробни инструкции, рецепти и съвети за готвене;
- Комфортни работни станции в учебната зала на Pastry Academy;
- Престилка, блокнот и химикалкa;
- Дегустация на приготвените по време на курса сладкиши.
*Курсове се провеждат при минимум 8 записани!
В курсовете на Pastry Academy се използват само висококачествени продукти.