Детайли за курса
Топлината и уюта на светлите семейни празници ще подсладим и украсим с двудневния интензивен курс „Коледна декорация и моделиране на фигури“ с шеф Иван Александров.
Обучението ще ви въведе в основните техники за работа с фондан, ще изработим фигурки на дете, баба и снежни човеци, ще направим джинджифилови къщички.
Програмата на „Коледна декорация и моделиране на фигури“ включва теоретична част, която ще засегне темите:
- Технологии и практики в захарната декорация
- Как да подготвим и предадем професионален вид на торта, преди завиване с фондан
В “Hands on” обучението ще се научите:
Да работите с фондан
- Покриване на борд с фондан
- Покриване на торта (дъми) с фондан
- Правилно разграфяване на торта за прилагане на симетрична декорация
- Оцветяване на фондан
Да моделирате:
- Изработка на фигура на малко дете, баба и двойка снежни човеци от Saracino паста за моделиране
- Моделиране на лица
- Моделиране на тяло, придаване на форми и позициониране на фигурата
- Изработка на ръце и крака
- „Обличане“ на фигурите и аксесоари
- Изработка на коса от Saracino паста за моделиране
- Използване на прахообразни бои за оцветяване и придаване на живот на фигурата
Да направите джинджифилови къщички:
- Приготвяне на тесто
- Изпичане и декориране на къщичките
Накрая ще съчетаем и завършим всички елементи от коледния ни проект.
Ще говорим и за правилното транспортиране на торти, за да може всяко ваше уникално творение да пристигне също така красиво, както е било направено.
Обучението е насочено към любители и ентусиасти в сферата на сладкарството.
Какво ще получите:
- Сертификат за завършен курс;
- Престилка, блокнот и химикалкa;
- Подробни инструкции, рецепти и съвети за приготвянето им;
- Обучение тип “Hands on”.
В цената на курса са включени:
- Водещи лектори – шеф Иван Александров;
- Всички продукти, инструменти и уреди, необходими за курса;
- Комфортни работни станции в учебната зала на Pastry Academy;
Дрес код:
Желателно е всички участници да са със затворени обувки, прибрани коси, подходящи дрехи и без бижута, които да пречат на работата.
*Курсове се провеждат при минимум 8 записани. Резервирайте своето място сега!
Обученията на Pastry Academy се водят от професионални сладкари, готвачи и хлебари с доказан опит.
Използват се само висококачествени продукти.