Детайли за курса
В обучението „Вълшебни захарни цветя“ шеф Иван Александров ще ви запознае с изкуството на захарното тесто и декорации, като започнете от основите за работа и тайните на професионалистите и завършите с ефектни цветни букети.
Ще се научите да изработвате нежни орхидеи, деликатни анемонии, прекрасни рози, божури и различни малки цветчета.
Ще облечете макет на торта и ще декорирате с цветните вълшебства.
Курсът е подходящ за начинаещи и средно напреднали.
Какво ще изработите:
- Орхидея
- Анемония
- Градинска роза
- Чери блосъм
- Затворен божур
- Различни видове малки цветя
Шеф Иван Александров е изключително талантлив майстор-сладкар, който от няколко години работи в Лондон.
Професионалния му опит започва в известни сладкарници в София и минава през едни от най-престижните хотели и ресторанти в английската столица. Иван става главен сладкар в петзвездния Haymarket Hotel, който е в топ 5 на най-добрите лондонски хотели.
Мотото на Иван е: „Единственото ми ограничение е… небето, останалото е въображение, импровизация и усилена работа.“
Днес той развива собствен бранд – Boutique Cookie’s Cakes, където твори уникални бутикови торти и сладкиши по поръчка, създава многобройна клиентела.
Какво ще получите:
- Сертификат за завършен курс;
- Престилка, блокнот и химикалкa;
- Подробни инструкции, рецепти и съвети за приготвянето на десертите;
- Обучение тип “Hands on”.
В цената на курса са включени:
- Водещ лектор – шеф Иван Александров;
- Всички продукти, инструменти и уреди, необходими за курса;
- Комфортни работни станции в учебната зала на Pastry Academy;
- Дегустация на приготвените по време на курса изкушения.
Дрес код:
Желателно е всички участници да са със затворени обувки, прибрани коси, подходящи дрехи и без бижута, които да пречат на работата.
*Курсове се провеждат при минимум 8 записани. Резервирайте своето място сега!
Обученията на Pastry Academy се водят от професионални сладкари, готвачи и хлебари с доказан опит.
Използват се само висококачествени продукти.