Детайли за курса
На 4-ти октомври главният сладкар на популярния ресторант „Космос“ в София chef Деница Дойнова ще гостува в Pastry Academy с обучението „Концептуални десерти“ – Мастър клас и дегустация с вино.
В рамките на курса chef Деница Дойнова ще ви покаже как се създава десерт за ресторант – от идеята до презентацията.
- Ще научите подробности за процесите и техниките при приготвянето на десерт.
- Ще говорим за концептуалност, сезонност, продукти и вкусове – основни елементи на съвременния десерт.
- Ще предизвикате небцето си с нестандартни комбинации и ще отворите съзнанието си за многообразните възможности, които ни предоставя сладкарството.
Курсът ще продължи до 17:00 часа.
След почивка от 30 минути ще започне дегустация на приготвените десерти в комбинация със специално подбрано вино.
Ще научите част от тайните на вкусовете и как да ги разпознавате и ще изпитате удоволствието от комбинацията на качествено вино със сладките изкушения, които сами сте изработили.
Chef Деница Дойнова ще покаже три нейни десерта, разработени около различни концепции:
- ЕСЕН – шоколадов кръмб с карамелизирани какаови зърна, трюфел с трюфел, лактоферментирали къпини, сорбе от къпини
– Този десерт е вдъхновен от настъпващия нов сезон и гората. В него са съчетани ароматът и вкусът на трюфела, който е характерен за нашите територии, с натурален шоколад и къпина. С лактоферментацията на къпина, chef Деница Дойнова придава съвсем нестандартен и интересен нюанс на десерта.
- ПОПАРА – карамелизирани палачинкови кубчета (кайзершмарен) с печено сладко от сини сливи, мус от катък със сладко от рози, сладолед с мурсалски чай, пестил от сини сливи и сос от препържено масло с лешници.
– Този десерт е интерпретация на добре познатата закуска от детството на всеки българин. В него са съчетани типични за България продукти като розата, пестила от сини сливи, мед и мурсалски чай. Тук Chef Деница Дойнова ще върне спомена за традиционната закуска, представяйки нещо коренно различно от познатата на всички попара.
- ЗИМА с дъх на море – шоколадов мус с кафир лайм и опушено уиски, аерошоколад от сифон с цитрусов аромат, гел от печен портокал, перли от вода с морска сол.
– Десертът е модерен вариант на класическата комбинация на натурален шоколад и портокал. Chef Деница Дойнова ще представи различни техники и текстури на тези продукти, комбинирайки ги с пушек (зима) и морска сол, която в съчетание с многото въздушни балончета в този десерт, ще напомни за морето.
Промоция за ранно записване до 15-ти септември 180 лв.
Какво ще получите:
- Сертификат за завършен курс;
- Престилка, блокнот и химикалкa;
- Подробни инструкции, рецепти и съвети за приготвянето на десертите;
- Обучение тип “Hands on”.
В цената на курса са включени:
- Водещ лектор – chef Деница Дойнова;
- Всички продукти, инструменти и уреди, необходими за курса;
- Комфортни работни станции в учебната зала на Pastry Academy;
- Дегустация на приготвените по време на курса изкушения, заедно със специално подбрано вино към тях.
Дрес код:
Желателно е всички участници да са със затворени обувки, прибрани коси, подходящи дрехи и без бижута, които да пречат на работата.
Предвид обстановката в страната и разпорежданията на Здравното Министерство е задължително използването на предпазни маски по време на обучението.
*Курсове се провеждат при минимум 8 записани. Резервирайте своето място сега!
Обученията на Pastry Academy се водят от професионални сладкари, готвачи и хлебари с доказан опит.
Използват се само висококачествени продукти.
Регистрация и плащане:
За да резервирате място за курс или събитие, използвайте червения бутон в началото на страницата „Купи билет за курс“.
След избор на броя билети/места, отидете в количката си – иконата най-горе вдясно на страницата. Следвайте стъпките, за да приключите поръчката, като внимателно четете инструкциите.
След регистрация, ще получите в пощата си автоматично съобщение от нашата система с всички необходими данни за плащане и детайли за поръчката.
Имате възможност да платите по три начина – през системата на ePay.bg, в офис на EasyPay или с банков превод.
ВАЖНО:
Кодовете за плащане през системата на ePay.bg и офис на EasyPay имат срок на валидност 48 часа.
При вариант „Директен банков превод“ имате на разположение 72 часа от приключване на поръчка, за да преведете сумата за таксата.
Ако не се получи плащане в рамките указаните срокове, поръчката ви автоматично се маркира като отказана и мястото се освобождава за други желаещи.
За допълнителни въпроси и повече информация можете да се свържете с нас:
Тел.: +359 89 5568 542 – от 10:00 до 18:00 ч. всеки делничен ден
e-mail: office@pastry.bg
facebook: PastryAcademy