Детайли за курса
Шоколад и вино – две удоволствия безкрай.
Две силни индивидуалности, които на пръв поглед трудно биха постигнали баланс помежду си, но когато се срещнат – става Магия, а от нея се ражда Любов.
Любовта е голямото чудодейство.
В курса на Йоана Петрова “Десерт – Шоколад и вино“, чудодейството ще забъркаме в миксера, ще загреем горещо съставките на котлона, нежно ще погалим десерта с шпатулата и ще усетим вкуса на страстта с виното.
А иначе казано ще приготвим:
- Шоколадов тарт
- Тофи карамел с винена редукция
- Кремю от черен шоколад
- Поширани круши в ароматно червено вино
- Италиански меренг
Огледайте се наоколо, и ще разберете, че в Pastry Academy е мястото, където искате да бъдете на 10-ти февруари, за да се заредите с любов, шоколад и вино.
В обучението „Десерт – Шоколад и вино“ са включени рецепти и техники за:
- Шоколадово сабле, оформяне и изпичане на тарталети
- Шоколадово кремю на основата на крем англез
- Тофи карамел с редукция от червено вино
- Италиански меренг – работа със захарен сироп и белтъци
- Поширане на плодове
- Шоколадова декорация
И още:
- Работа с желатин
- Работа с карамел и захарен сироп
- Работа със сладкарски пош и сладкарски корнет
Побързайте да резервирате своето място сега!
Йоана Петрова е автор на кулинарен блог – Кулинарно – в кухнята с Йоана, професионален сладкар, любител на виното, майка и изследовател на храната и нейното приготвяне.
2008 г. стартира кулинарния си блог “Кулинарно – в кухнята с Йоана”
2010 г. започва професионално да се занимава с кулинария и минава през пекарната на
Слънце Луна, кетъринг в Cult Gourmet Catering и десертите на Pure Patisserie.
Автор е на книгата “Аромати от сърцето на дома”, която съдържа 80 авторски рецепти и е посветена на работата с пълнозърнести брашна от пшеница, лимец, спелта и ръж, използвани в ястия, десерти и хляб.
Зад гърба си има редица публикации в списания, блогове, гост е в телевизионни предавания, участва в различни събития и провежда свой майсторски клас за френски макарон.
Лектор е на кулинарни курсове за любители и професионалисти. За нея е важно да научи курсистите не само да търсят отговор на въпроса „как“, а и „защо“ и да ги предразположи да експериментират смело, за да открият пълното удоволствие от храната
! ! !
Във връзка с обстановката в страната и разпорежданията на Министерството на здравеопазването,
Pastry Academy предприема следните мерки:
- Курсовете се провеждат при минимум 6 и максимум 9 курсисти – според изискванията за спазване на социална дистанция
- Носенето на предпазни маски за лице е задължително по време на курса!
- Преди и след всеки курс помещенията и работните станции се почистват и дезинфекцират
Ако не се чувствате добре, моля да ни информирате и да се въздържите от участие в курсовете ни.
! ! !
Какво ще получите:
- Сертификат за завършен курс;
- Престилка, блокнот и химикалкa;
- Подробни инструкции, рецепти и съвети за приготвянето им;
- Обучение тип “Hands on”.
В цената на курса са включени:
- Водещ лектор – Йоана Петрова;
- Всички продукти, инструменти и уреди, необходими за курса;
- Комфортни работни станции в учебната зала на Pastry Academy;
- Дегустация на приготвените по време на курса сладкиши.
Обученията на Pastry Academy се водят от професионални сладкари, готвачи и хлебари с доказан опит.
Използват се само висококачествени продукти.
Регистрация и плащане:
За да резервирате място за курс или събитие, използвайте червения бутон в началото на страницата „Купи билет за курс“.
След избор на броя билети/места, отидете в количката си – иконата най-горе вдясно на страницата. Следвайте стъпките, за да приключите поръчката, като внимателно четете инструкциите.
След регистрация, ще получите в пощата си автоматично съобщение от нашата система с всички необходими данни за плащане и детайли за поръчката.
Имате възможност да платите по три начина – през системата на ePay.bg, в офис на EasyPay или с банков превод.
ВАЖНО:
Кодовете за плащане през системата на ePay.bg и офис на EasyPay имат срок на валидност 48 часа.
При вариант „Директен банков превод“ имате на разположение 72 часа от приключване на поръчка, за да преведете сумата за таксата.
При непостъпило плащане в рамките на указаните срокове, поръчката ви автоматично се маркира като отказана и мястото се освобождава за други желаещи.
За допълнителни въпроси и повече информация можете да се свържете с нас:
Тел.: +359 89 5568 542 – от 10:00 до 18:00 ч. всеки делничен ден
e-mail: office@pastry.bg
facebook: PastryAcademy