Двудневния интензивен курс „Коледна декорация и моделиране на фигури“ с chef Иван Александров ни въведе в основните техники за работа с фондан.
Изработихме фигурки на дете, баба и снежни човеци, правихме джинджифилови къщички.
В “Hands on” обучението научихме:
Да работим с фондан:
- Покриване на борд с фондан
- Покриване на торта (дъми) с фондан
- Правилно разграфяване на торта за прилагане на симетрична декорация
- Оцветяване на фондан
Да моделираме:
- Изработка на фигура на малко дете, баба и двойка снежни човеци от Saracino паста за моделиране
- Моделиране на лица
- Моделиране на тяло, придаване на форми и позициониране на фигурата
- Изработка на ръце и крака
- „Обличане“ на фигурите и аксесоари
- Изработка на коса от Saracino паста за моделиране
- Използване на прахообразни бои за оцветяване и придаване на живот на фигурата
Да направим джинджифилови къщички:
- Приготвяне на тесто
- Изпичане и декориране на къщичките
Галерия – 24.11.2018 г.
Галерия – 25.11.2018 г.