Chef Милен Златев има повече от двадесет години професионален опит в света на кулинарното изкуство.
Обучава любители и професионалисти в сферата на сладкарството и готварството, води семинари, прави консултации и презентации в цяла България.
Неговия професионален път започва когато е на 14 години. Завършва Техникума по обществено хранене в град Ямбол, със специалност „Обществено хранене“.
Преди 14 години завършва и HRC Culinary Academy, като един от най-талантливите възпитаници на випуска.
За няколко години трупа богат професионален опит в областта на кулинарията и сладкарството в различни ресторанти и хотели в България и чужбина.
Интересен акцент в кариерата му е опитът му като личен готвач на посланици, бизнесмени и политици. Има над четири години опит като личен готвач.
Chef Милен Златев е бил и регионален главен готвач на най-голямата верига ресторанти у нас, където ръководи голям екип професионалисти.
Освен различните елитни ресторанти и хотели, в които е работил у нас, има и богат международен опит в 5-звезден хотел в Доха – Катар, част от Starwood Hotels & Resorts Worldwide; Hotel Villa Ruimzicht в Холандия и Hotel Monkey Island, Bray в Англия.
Продължава развитието си като Chef de partie в Clos Maggiore, който е изключителен ресторант със съвременна френска кухня и носител на отличието „Най-романтичен ресторант в Лондон“.
Chef Милен Златев има опит и като жури на международни кулинарни състезания.
Бил треньор на няколко отбора, ученици и студенти, повечето от които със спечелени златни медали от различни форуми.
До скоро заема длъжността шеф-инструктор към HRC Culinary Academy и главен готвач на ресторант Таланти.
В търсене на нови предизвикателства, chef Милен Златев започва да се занимава с модерна и авангардна кухня.
В момента консултира ресторанти, кетъринг компании и хотели, провежда курсове в Pastry Academy и HRC Culinary Academy.
Води семинари и обучения за професионалисти на тема „Модерна, авангардна кухня и сладкарство“ в цяла България.
Начало | Име Детайли | Местоположение | Цена | Статус |
---|---|---|---|---|
13.01.2025 | ПРОФЕСИОНАЛЕН ИНТЕНЗИВЕН КУРС ЗА СЛАДКАРИ – Януари 2025 |
ул. „Церова Гора“ 12-14, София, България | 2,890.00 лв. вкл. ДДС | 10 Свободни места |
09.11.2024 | Класически десерти с модерна визия с chef Милен Златев |
ул. „Церова Гора“ 12-14, София, България | 540.00 лв. вкл. ДДС | Този курс е приключил! |
09.09.2024 | ПРОФЕСИОНАЛЕН ИНТЕНЗИВЕН КУРС ЗА СЛАДКАРИ – Септември 2024 |
ул. „Церова Гора“ 12-14, София, България | 2,890.00 лв. вкл. ДДС | Изчерпани места |
08.01.2024 | ПРОФЕСИОНАЛЕН ИНТЕНЗИВЕН КУРС ЗА СЛАДКАРИ – Януари 2024 |
ул. „Церова Гора“ 12-14, София, България | 2,890.00 лв. вкл. ДДС | В момента няма свободни места. |
04.09.2023 | ПРОФЕСИОНАЛЕН ИНТЕНЗИВЕН КУРС ЗА СЛАДКАРИ – Септември 2023 |
ул. „Церова Гора“ 12-14, София, България | 2,520.00 лв. вкл. ДДС | В момента няма свободни места. |