Гост лектор - Chef

Chef Милен Златев

Chef Милен Златев има повече от двадесет години професионален опит в света на кулинарното изкуство.
Обучава любители и професионалисти в сферата на сладкарството и готварството, води семинари, прави консултации и презентации в цяла България.

 

Неговия професионален път започва когато е на 14 години. Завършва Техникума по обществено хранене в град Ямбол, със специалност „Обществено хранене“.

Преди 14 години завършва и HRC Culinary Academy, като един от най-талантливите възпитаници на випуска.

 

За няколко години трупа богат професионален опит в областта на кулинарията и сладкарството в различни ресторанти и хотели в България и чужбина.

 

Интересен акцент в кариерата му е опитът му като личен готвач на посланици, бизнесмени и политици. Има над четири години опит като личен готвач.

Chef Милен Златев е бил и регионален главен готвач на най-голямата верига ресторанти у нас, където ръководи голям екип професионалисти.

 

Освен различните елитни ресторанти и хотели, в които е работил у нас, има и богат международен опит в 5-звезден хотел в Доха – Катар, част от Starwood Hotels & Resorts Worldwide; Hotel Villa Ruimzicht в Холандия и Hotel Monkey Island, Bray в Англия.

 

Продължава развитието си като Chef de partie в Clos Maggiore, който е изключителен ресторант със съвременна френска кухня и носител на отличието „Най-романтичен ресторант в Лондон“.

 

Chef Милен Златев има опит и като жури на международни кулинарни състезания.

Бил треньор на няколко отбора, ученици и студенти, повечето от които със спечелени златни медали от различни форуми.

 

До скоро заема длъжността шеф-инструктор към HRC Culinary Academy и главен готвач на ресторант Таланти.

 

В търсене на нови предизвикателства, chef Милен Златев започва да се занимава с модерна и авангардна кухня.

 

В момента консултира ресторанти, кетъринг компании и хотели, провежда курсове в Pastry Academy и HRC Culinary Academy.

Води семинари и обучения за професионалисти на тема „Модерна, авангардна кухня и сладкарство“ в цяла България.

Лектор на курсовете

Начало Име Детайли Местоположение Цена Статус
13.01.2025

ПРОФЕСИОНАЛЕН ИНТЕНЗИВЕН КУРС ЗА СЛАДКАРИ – Януари 2025

ул. „Церова Гора“ 12-14, София, България 2,890.00 лв. вкл. ДДС 10 Свободни места
ул. „Церова Гора“ 12-14, София, България 2,890.00 лв. вкл. ДДС 10 Свободни места
09.11.2024

Класически десерти с модерна визия с chef Милен Златев

ул. „Церова Гора“ 12-14, София, България 540.00 лв. вкл. ДДС Този курс е приключил!
ул. „Церова Гора“ 12-14, София, България 540.00 лв. вкл. ДДС Този курс е приключил!
09.09.2024

ПРОФЕСИОНАЛЕН ИНТЕНЗИВЕН КУРС ЗА СЛАДКАРИ – Септември 2024

ул. „Церова Гора“ 12-14, София, България 2,890.00 лв. вкл. ДДС Изчерпани места
ул. „Церова Гора“ 12-14, София, България 2,890.00 лв. вкл. ДДС Изчерпани места
08.01.2024

ПРОФЕСИОНАЛЕН ИНТЕНЗИВЕН КУРС ЗА СЛАДКАРИ – Януари 2024

ул. „Церова Гора“ 12-14, София, България 2,890.00 лв. вкл. ДДС В момента няма свободни места.
ул. „Церова Гора“ 12-14, София, България 2,890.00 лв. вкл. ДДС В момента няма свободни места.
04.09.2023

ПРОФЕСИОНАЛЕН ИНТЕНЗИВЕН КУРС ЗА СЛАДКАРИ – Септември 2023

ул. „Церова Гора“ 12-14, София, България 2,520.00 лв. вкл. ДДС В момента няма свободни места.
ул. „Церова Гора“ 12-14, София, България 2,520.00 лв. вкл. ДДС В момента няма свободни места.