Галерия


Курс „Молекулярна кухня“, Мастър клас II с chef Милен Златев представи нов подход към храната и начина, по който се поднася. Надгради знанията и уменията от първото ниво на обучението „Молекулярна кухня“. Във втория мастър клас „Молекулярна кухня” с шеф Милен Златев и продуктите на Биорест направихме: Пана кота с […]

Молекулярна кухня с chef Милен Златев – Мастър клас II ...


С огромно удоволствие Pastry Academy представи втория Мастър клас „Шоколад“ с chef Мартин Шифърс – 12, 13 и 14 Ноември.   Сладкарството се превръща в истинско произведение на изкуството с chef Мартин Шифърс. На тридневното обучение се запознахме с техниките за работа с шоколад, различните текстури и се научихме да […]

Мастър клас „ШОКОЛАД“ с chef Мартин Шифърс 12-14.11.2018 – фотогалерия


За първи път в България Pastry Academy представи Мастър клас „Шоколад“ с chef Мартин Шифърс на 7, 8 и 9 Ноември.   Сладкарството се превръща в истинско произведение на изкуството с chef Мартин Шифърс. На тридневното обучение се запознахме с техниките за работа с шоколад, различните текстури и се научихме […]

Мастър клас „ШОКОЛАД“ с chef Мартин Шифърс 7-9.11.2018 – фотогалерия



Chef Иван Александров отново е на гости на Pastry Academy!   В обучението „Цветя и декорация от вафлена хартия“  ни показа тънкостите при изработването на елементи от вафлена хартия и работа с фондан.   Научи ни как да подготвим тортата преди да бъде покрита с фондан, за да бъде всяка […]

Цветя и Декорация от вафлена хартия с шеф Иван Александров ...



В Pastry Academy се подготвихме да празнуваме един от най-веселите за децата празници – Хелоуин. Страшните костюми и маски, доброто настроение и празничните сладкиши са задължителни за този ден. А ние се забавлявахме заедно, декорирахме празнични Хелоуин бисквити с Тихомира Колева и се наслаждавахме на примамливият аромат и вкус на […]

Halloween декорация на бисквити с Тихомира Колева 28.10.2018 – фотогалерия



Няма човек, който да не обича да похапва баница. Прави или навити, със солена или сладка плънка, баниците присъстват на българската трапеза в празник и в делник от векове. Нашият инструктор – Светла Генова, виртуоз на тънките кори и вкусните баници, ни учи как се прави. Приготвихме традиционна българска баница […]

Традиционна българска баница със Светла Генова 27.10.2018 – фотогалерия


Обучението „Молекулярната кухня“ с chef Милен Златев представя нов подход към храната и начина, по който се поднася. За едни е наука, за други – изкуство. Опитвали ли сте коктейл под формата на желирани топчета? А пяна с вкус на свинска пържола или пък пилешка супа в твърда форма? Всичко […]

Молекулярна кухня с chef Милен Златев 20.10.2018 – Мастър клас ...


Днес, в крак с тенденциите ни се налага все повече да олекотяваме десертите – по-малко мазнини, по-малко захари, алергени, веган и т.н., оставайки верни на оригиналния вкус, разбира се. В обучението „Ресторантски сладоледи, сорбета и хибриди“ chef Георги Бойковски и chef Ради Стамболов ни представиха още по-сложна разработка на темата […]

Ресторантски сладоледи, сорбета и хибриди – Мастър клас 15.10.2018 – ...



Изключително вкусни и много капризни – еклерите се завръщат устремно в менюто на сладкарниците по света, придружени от невероятен дизайн и креативност. Популярни рецепти, които не излизат от мода, станали любими на поколения. Еклерите ни носят наслада, с нотка носталгия и хубави спомени.   По време на обучението „Възраждането на […]

Възраждането на еклерите с chef Борислав Екзархов 10.10.2018 – фотогалерия