Курсистите от втората група на обучението „Магията на захарните цветя“ с chef Иван Александров отново сътвориха цветни вълшебства. Обличаха макет на торта с фондан, изработиха прекрасни букети, декорираха.
„Магията на захарните цветя“ наистина беше магическо преживяване! Вълшебства и чудеса сътворихме с помощта и вещите съвети на chef Иван Александров. Облякохме макет на торта, а ефектните цветни букети я украсиха. Изработихме прекрасни рози, божури и цветове на секирче.
Скъпи приятели и колеги, С настъпването на първата годишнина на Pastry Academy искаме да ви благодарим за доверието и подкрепата. За една година Академията успя да постави толкова високо летвата, че накара всички да следват нашия устрем и дори да се водят от визията, идеите и обученията, които провеждаме. Това […]
И втората ни група талантливи курсисти от Професионален Интензивен Курс за Сладкари – Април 2018 стигна до Държавните изпити и успешно ги издържа!:) Разгледайте творенията на новите професионалисти и се насладете на фантазията им. Целия екип на PastryAcademy им желае попътен вятър, вдъхновение и много успехи по пътя на […]
По време на обучението „Сладоледи и сорбе“, chef Ради Стамболов представи освен класическите методи за направа на ледените сладости и още нещо… – една сравнително нова технология: забавна и мистична, обвита в загадъчен дим и вещо магьосничество. Направихме различни вкусове сладолед и сорбе, опитвахме, занесохме си дори у дома!:) […]
Слънчеви, свежи и вдъхновяващи бяха летните варианти на прочутите френски макарони! Вижте как се забавлявахме с chef Борислав Екзархов и какво сътворихме с много настроение на курса. Благодарим на нашите партньори Hellas Hem и Hela Bulgaria – Gourmet Your Plate за помощта при организирането на курса. […]
В обучението „Изкуството на глазираните десерти“ chef Петко Костадинов от Змееборец ни запозна с професионалните техники и тайни на перфектните огледални глазури. На курса бяха представени авторски рецепти, мултикомпонентни десерти, комбинации от вкусове, текстури и модерна визия.
Обучението The Art of TART с chef Петко Костадинов от Змееборец, ни запозна с техники и тайни за приготвяне на перфектното хрупкаво и ароматно тесто. Научихме и разнообразни вкусови комбинации на пълнежите за различни видове Тарт. По време на курса ни представиха авторски рецепти, мултикомпонентни тартове, комбинация на текстури, […]
Първата ни група прекрасни, усмихнати и талантливи курсисти от Професионален Интензивен Курс за Сладкари – група Февруари 2018 се дипломира официално! Много емоции, усмивки и вдъхновение ни донесоха часовете с тях. Благодарим ви, мили момичета, за доверието, за усилията, за всички чудеса, които сътворихте по време на обучението си! Запомнете тези […]
Chef Ради Стамболов ни заведе във вълшебния свят на шоколада с курса „Шоколадово лято„. Показа ни как да направим сами изкусителни бонбони, трюфели и шотове. Запознахме се с основните начини за темпериране на шоколад, разгледахме различни видове шоколад. Научихме какво е емулсия и как се прави ганаш. И накрая опитвахме […]