Детайли за курса
Шеф Ради Стамболов ще ви въведе във вълшебния свят на шоколада и ще ви покаже как да направите сами изкусителни бонбони, трюфели и шотове.
Курс „Шоколад“ ще ви запознае с основните начини за темпериране на шоколад. Ще разгледаме различни видове шоколад и ще научите какво е емулсия и как се прави ганаш.
Ще експериментирате, ще майсторите и ще опитвате шоколадовите си творения. Ще анализираме заедно резултатите и ще разберете как да ги направите дори у дома, за да зарадвате близки и приятели.
Курсът е подходящ както за шоколатиери, така и за начинаещи ентусиасти, които искат да научат повече за работата с шоколад.
Провежда се с любезното съдействие и качествени продукти на Novagel.
Какво ще научите:
- Как да темперирате правилно шоколад
- Как да приготвите различни емулсии и ганаш
- Как се отливат черупкови бонбони
- Как се правят шоколадови трюфели
Какво ще получите:
- Сертификат за завършен курс;
- Престилка, блокнот и химикалкa;
- Подробни инструкции, рецепти и съвети;
- Обучение тип “Hands on”;
- Всички продукти, инструменти и уреди, необходими за курса;
- Комфортни работни станции в учебната зала на Pastry Academy;
- Всички приготвени от вас десерти.
Дрес код:
- Желателно е всички участници да са със затворени обувки, прибрани коси, подходящи дрехи и без бижута, които да пречат на работата.
В цената на курса са включени:
- Водещ лектор – шеф Ради Стамболов;
- Всички продукти, инструменти и уреди, необходими за курса;
- Подробни инструкции, рецепти и съвети;
- Комфортни работни станции в учебната зала на Pastry Academy;
- Престилка, блокнот и химикалкa;
- Дегустация на приготвените по време на курса шоколадови вълшебства.
*Курсове се провеждат при минимум 8 записани!
В курсовете на Pastry Academy се използват само висококачествени продукти.
За момента Pastry Academy разполага с ограничени места, затова по време на курсовете не се допуска присъствието на други лица, освен курсистите, които са регистрирани и заплатили за курса.