Детайли за курса
Двудневен Мастър клас „Бижута от шоколад“ с шеф Павел Павлов ще ви представи най-важните стъпки при направата на бонбони с поликарбонатни форми.
Освен разнообразието от техники, той ще обърне и сериозно внимание на пълнежите.
Стабилност на водата, емулсия, годност и първи стъпки как да формулирате рецептите сами.
А ето и някои от пълнежите, които ще приготвите на самия курс:
- Карамел с млечен шоколад
- Ганаш със зехтин
- Ганаш с вкус на рози и малини
- Бял шоколад и кисело мляко
- Ганаш с азиатски цитрусов плод Судачи
- Карамел и юзо
- Индрише и млечен шоколад
- Шан фъстък, лешник и млечен шоколад
- Бадемово пралине
- Веган ганаш от маракуя
- Веган ганаш от ягоди
- Веган ганаш от черен шоколад
Бъдете един от първите в България, които ще разберат тайната на уникалните бижута от шоколад.
Програма Мастър клас „Бижута от шоколад“ – Ден I:
09:00 Презентация
09:30 Теория за темпериране на шоколада
10:00 Декорация на бонбоните
16:00 Приготвяне на ганаши
17:00 Пълнене на бонбоните
Програма Мастър клас „Бижута от шоколад“ – Ден II:
09:00 Преглед на напълнените бонбони от предния ден и анализ на резултатите
10:00 Затваряне на бонбоните
13:00 Техники и теория за различни видове ганаш
15:00 Вадене на бонбоните
17:00 Връчване на дипломи и снимки
Павел Павлов е роден в град София, завършва гимназия по туризъм „Алеко Константинов“, специалност „Готварство“. Продължава образованието си, като записва да учи „Кулинарни изкуства“ в HRC Кулинарна Академия. По време на обучението си, той работи в изискани ресторанти като „Pirandello“ в Холандия и “SolBar” (звезда Мишлен) в Калифорния, САЩ.
От 2010 г. шеф Павлов живее в Ставангер (Норвегия). Там той продължава да се развива, като работи в ресторант „Renaa“ (1 звезда Мишлен) и ресторант „BØLGEN OG MOI“.
Страстта си към сладкарството открива по време на работата си за друг реномиран ресторант – „Танго“. След три години и половина в „Танго“, той решава да премине на следващо ниво, като започва работа в Норвежкия гастрономически институт.
Там той развива сладкарските си умения и получава покана да се присъедини към норвежкия кулинарен отбор.
Той е единствения чужденец, допуснат да участва в отбора.
През 2016 г. норвежкия кулинарен отбор взима участие в Световната Кулинарна Олимпиада в Ерфурт, където печелят два златни медала и се класират на почетното четвърто място в света.
От 2 години шеф Павел Павлов работи върху собствен бранд бонбони и подготвя откриване на pastry shop в Норвегия.
Курсът е подходящ за любители, ентусиасти и професионалисти в сферата на шоколатиерството.
Какво ще получите:
- Сертификат за завършен курс;
- Престилка, блокнот и химикалкa;
- Подробни инструкции, рецепти и съвети за приготвянето им;
- Обучение тип “Hands on”;
- Приготвените от вас шоколадови бижута.
В цената на курса са включени:
- Водещи лектори – шеф Павел Павлов;
- Всички продукти, инструменти и уреди, необходими за курса;
- Комфортни работни станции в учебната зала на Pastry Academy;
Дрес код:
Желателно е всички участници да са със затворени обувки, прибрани коси, подходящи дрехи и без бижута, които да пречат на работата.
*Курсове се провеждат при минимум 8 записани. Резервирайте своето място сега!
Обученията на Pastry Academy се водят от професионални сладкари и готвачи, с доказан опит. Използват се само висококачествени продукти.
Регистрация и плащане:
За момента Pastry Academy разполага с ограничени места, затова по време на курсовете не се допуска присъствието на други лица, освен курсистите, които са регистрирани и заплатили за курса.
За да резервирате място за курс или събитие, използвайте червения бутон в началото на страницата „Купи билет за курс“.
След избор на броя билети/места, отидете в количката си – иконата най-горе вдясно на страницата. Следвайте стъпките, за да приключите поръчката, като внимателно четете инструкциите.
След регистрация, ще получите в пощата си автоматично съобщение от нашата система с всички необходими данни за плащане и детайли за поръчката. Имате възможност да платите по три начина – през системата на ePay.bg, в офис на EasyPay или с банков превод.
ВАЖНО:
Кодовете за плащане през системата на ePay.bg и офис на EasyPay имат срок на валидност 48 часа.
При вариант „Директен банков превод“ имате на разположение 72 часа от приключване на поръчка, за да преведете сумата за таксата.
При непостъпило плащане в рамките на указаните срокове, поръчката ви автоматично се маркира като отказана и мястото се освобождава за други желаещи.
За допълнителни въпроси и повече информация можете да се свържете с нас:
Тел.: +359 89 5568 542 – от 10:00 до 18:00 ч.
e-mail: office@pastry.bg
facebook: PastryAcademy