Великденски козунаци със Светла Генова и Ради Стамболов – 4-5.04.2023 – фотогалерия


Какво е Великден без дъхавите и пухкави сладкиши?

 

Празничната трапеза за един от най-светлите християнски празници задължително трябва да включва и козунак – с различни форми и плетки, с разнообразни пълнежи, с ядки и декорации.

 

Нашите ненадминати майстори на печивата и бухналото тесто – chef Светла Генова и chef Ради Стамболов ни показаха как да направим перфектен козунак  – на конци, ароматен и неустоимо вкусен.

 

Научихме се да месим и приготвяме любимия на всички великденски сладкиш.
Запознахме се и с рецептата за австрийски козунак с макова паста, както и с различни варианти на козуначени сладкиши с домашно кайсиево сладко, със сушени плодове, с локум и стафиди.

 

група 8-ми Април:

 

 

група 9-ти Април: