Детайли за курса
Обучението „Цветната магия на шоколада“ и шеф Ради Стамболов ще ви разкрият майсторските похвати при декорацията на цветни шоколадови бонбони.
Ще научите:
- Какви са начините и техниките за използване на какаовото масло при изработване на цветни бонбони в поликарбонатни форми;
- Как се темперират бои и цветни емулсии. Как се съхраняват;
- Каква е правилната подготовка за оцветяване на бонбони.
Ще изработите:
- Различни ганаши и емулсии по авторски рецепти на шеф Ради Стамболов;
- 12 уникални вкуса, като всеки от курсистите ще има своя неповторим по вид и вкус майсторски бонбон.
Ще имате възможност да работите с различни техники за декорация и оцветяване на шоколадови бонбони:
- Въздушни четки
- Пръскани бонбони
- Галактически бонбони
- Слънчеви бонбони
- Оцветяване на форми
Шеф Ради Стамболов ще има удоволствието да работи с шоколад, любезно предоставен от Hellas Hem и асистиран от презентатора им Виталия Гъдова (участник в кулинарното тв шоу „Lord of the Chefs).
Партньор на обучението „Цветната магия на шоколада“ е и фирма Змееборец, която осигурява формите и боите, с които ще оцветим магията.
Курсът е подходящ за любители и ентусиасти в сферата на сладкарството.
Какво ще получите:
- Сертификат за завършен курс;
- Престилка, блокнот и химикалкa;
- Подробни инструкции, рецепти и съвети за приготвянето им;
- Обучение тип “Hands on”.
В цената на курса са включени:
- Водещ лектор – шеф Ради Стамболов;
- Всички продукти, инструменти и уреди, необходими за курса;
- Комфортни работни станции в учебната зала на Pastry Academy;
- Дегустация на приготвените по време на курса шоколадови изкушения.
Дрес код:
Желателно е всички участници да са със затворени обувки, прибрани коси, подходящи дрехи и без бижута, които да пречат на работата.
*Курсове се провеждат при минимум 8 записани. Резервирайте своето място сега!
Обученията на Pastry Academy се водят от професионални сладкари и готвачи, с доказан опит.
Използват се само висококачествени продукти.