Детайли за курса
Скъпи приятели, Pastry Academy подготви за вас ново обучение – Практически Курс за Хлебари с разнообразно и изключително полезно съдържание, което стартира на 16 Ноември.
Всеки ден в продължение на десет дни ще бъдем заедно и ще практикуваме майсторството, наречено ХЛЕБАРСТВО.
Собственоръчно направеният хляб е по-сладък на вкус.
Елате да го замесим заедно в Pastry Academy!
Курсът е предназначен за любителите на хлебарството, които са готови да отделят малко повече време за замесване, приготвяне и изпичане на различни видове хляб и хлебни изделия.
Ще изучаваме тънкости и усвояваме различни техники и похвати за замесване на тесто.
Да месим правилно и да уважаваме хляба!
ПРАКТИЧЕСКИ КУРС ЗА ХЛЕБАРИ стартира на 16-ти Ноември 2020 г. и ще продължи до 27-ми Ноември 2020 г.
Успешно завършилите получават Сертификат на Pastry Academy за преминатото практическо обучение.
Занятията се провеждат всеки делничен ден от 09:00 до 14:30 в базата на Pastry Academy – гр. София, жк „Хиподрума“, ул. „Церова гора“ 12-14 или на друго предварително посочено място и час.
Краен срок за записване 9-ти Ноември 2020 г.
Практически Курс за Хлебари включва интензивна учебна практика в работната обстановка на Pastry Academy със следната програма, под ръководството на инж. Светла Генова:
- Инструктаж за безопасна работа по време на практическите занятия и спазване на санитарно хигиенните изисквания
- Приготвяне на основни видове хляб: Стара Загора, Добруджа и Софийски
- Сравнителна оценка на технологията на приготвяне, технологичните показатели и органолептична характеристика
- Приготвяне на специални видове хляб: хляб „Пловдив” и Царевичен хляб
- Оценка на влиянието на допълнителните суровини за протичането на технологичните процеси
- Влиянието на безглутеново брашно (царевично) върху технологията и качествената характеристика на готовия продукт
- Питки и погачи – Содена питка, маслена погача
- Декориране по зададена тема на празнична погача от обогатено тесто
- Приготвяне на изделия от солено кифлено тесто с различни форми, поръски и пълнежи: сирене, кашкавал, кренвирш
- Приготвяне на изделия от сладко кифлено тесто с различни поръски и пълнежи: шоколад, локум, крем, конфитюр
- Приготвяне на фини хлебни изделия – бриош, круфин, датски охлюви
- Хлебни изделия с повишено съдържание на мазнини: милинки и тутманик
- Многолистни теста
- Изисквания към суровините и технология на изработване на разнообразни изделия от него
- Приготвяне на изделия от банично тесто. Баници и хапки с различни пълнежи
- Приготвяне на вити баници с различни пълнежи и бюрек
Таксата за участие в Практически Курс за Хлебари е 560 лв. (петстотин и шестдесет лева) и включва:
- Водещ лектор – инж. Светла Генова;
- Всички продукти, инструменти и уреди, необходими за курса;
- Рецепти в електронен и хартиен вариант;
- Комфортни работни станции в учебната зала на Pastry Academy.
Какво ще получите:
- Сертификат за завършен курс;
- Работна престилка;
- Подробни инструкции, рецепти и съвети за приготвянето на хлебните изделия;
- Обучение тип “Hands on”.
Дрес код:
Желателно е всички участници да са със затворени обувки, прибрани коси, подходящи дрехи и без бижута, които да пречат на работата.
Предвид обстановката в страната и разпорежданията на Здравното Министерство е задължително използването на предпазни маски по време на обучението.
Обученията на Pastry Academy се водят от професионални сладкари, готвачи и хлебари с доказан опит.
Използват се само висококачествени продукти.
Регистрация и плащане:
За да резервирате място за курс или събитие, използвайте червения бутон в началото на страницата „Купи билет за курс“.
След избор на броя билети/места, отидете в количката си – иконата най-горе вдясно на страницата. Следвайте стъпките, за да приключите поръчката, като внимателно четете инструкциите.
След регистрация, ще получите в пощата си автоматично съобщение от нашата система с всички необходими данни за плащане и детайли за поръчката. Имате възможност да платите по три начина – през системата на ePay.bg, в офис на EasyPay или с банков превод.
ВАЖНО:
Кодовете за плащане през системата на ePay.bg и офис на EasyPay имат срок на валидност 48 часа.
При вариант „Директен банков превод“ имате на разположение 72 часа от приключване на поръчка, за да преведете сумата за таксата.
Ако плащането не е реализирано в рамките на указаните срокове, поръчката ви автоматично се маркира като отказана и мястото се освобождава за други желаещи.
За допълнителни въпроси и повече информация можете да се свържете с нас:
Тел.: +359 89 5568 542 – от 10:00 до 18:00 ч. всеки делничен ден
e-mail: office@pastry.bg
facebook: PastryAcademy
ВАЖНО!
* В случай, че курсист се откаже от участие повече от две седмици преди курса да е стартирал, Pastry Academy си запазва правото да удържи 100,00 (сто) лева неустойка, като разликата от сумата се възстановява.
* В случай, че курсист се откаже от участие по-малко от две седмици преди курса да е стартирал, Pastry Academy си запазва правото да удържи неустойка в размер на 50% от цената на курса.
* Курсът се провежда при минимум 8 записани и платили.