Ирина Купенска

Гост лектор - Сладкар

Ирина Купенска открива любовта си към сладкарството през 2008 година, а блогът й Sunshine’s kitchen се радва на много почитатели.   През 2012-та година заминава за Лондон в търсене на професионална квалификация и се дипломира като майстор-сладкар в престижното училище Le Cordon Bleu.   Следващите години работи в 5-звездния хотел […]

Кристина Жейнова

Гост лектор - Декоратор

Кристина Жейнова е декоратор с повече от 10 години практика. От 4 години води курсове за моделиране на фигурки и макети.   Създава онлайн академията www.fondantacademy.com, където публикува различни видео уроци за изработване на тематични елементи за декорация.

Martin Chiffers

Chef Мартин Шифърс

Гост лектор

Pastry Academy има привилегията и честта един от най-уважаваните британски сладкари и шоколатиери, треньор на Британския национален отбор по сладкарство, председател на журито за 2018 г. на Coupe du Monde de la Pâtisserie – chef Мартин Шифърс да е гост лектор с мастър класове в Академията ни.   Chef Мартин […]

Евелина Радева

Гост лектор

Евелина Радева завършва Университет по хранителни технологии в Пловдив, със специалност „Технология на растителни мазнини и етерични масла“, където придобива и втора магистърска степен „Мениджмънт и маркетинг в хранително-вкусовата промишленост“.   От 25 години работи в сферата на търговията със суровини за хлебопроизводство и сладкарство.   В Pastry Academy преподава […]

Chef Dimitris Chronopoulos

Гост лектор - Pastry Chef

Dimitris Chronopoulos   През 1992 г. Димитрис завършва Athens School of Tourism (O.T.E.K);   Победител в “Best Pastry Chef in Greece 2005–06”   Димитрис Кронопулос работи като сладкар и като консултант в различни луксозни ресторанти, сладкарници и хотели в цяла Гърция и по света, включително в ресторанти с Мишлен звезди; […]

Chef Jason Licker

Гост лектор - Pastry Chef

Jason Licker’s passion for pastry, life and travel has taken him across the globe for a true culinary experience.   His first internship was at Union Square Café in New York while training at the French Culinary Institute’s Pastry Arts Program.   Offering to work for free at first, Jason […]

Chef Дария Русанова

Гост лектор - Сладкар

Chef Дария Русанова започва да се занимава със сладкарство през 2013 година съвсем на шега.   Преминава обучение в Академия 5 Звезди към Гранд Хотел София, след което създава сладкарска линия в собственото си заведение в центъра на Русе.   Първоначално се насочва към традиционни рецепти, но впоследствие развива уменията […]

Chef Анна Савенко

Гост лектор - Pastry Chef

Анна Савенко е сладкар-декоратор и собственик на „Цукерня Савенко“.   Завършила е Полиграфически институт в Украйна, специалност художник-оформител.   Занимава се с декорации на торти от 2010, а от 2015 това става нейната професия, след като отваря сладкарница „Цукерня Савенко“ в София на ул. Г. С. Раковски 59   FB […]

Анджела Касано

Гост лектор - Pastry Chef

Анджела Касано започва кариерата си през 2014 г. От тогава до сега тя печели много състезания за дизайн на торти – италиански и международни, като най важните от тях са Gold Award в Бирмингам през 2015 и 2017 година. През 2015 г. Анджела Касано започва да си сътрудничи с един […]

Мартина Биковска

Гост лектор

Мартина Биковска се развива 11 години в сферата на сладкарството, започвайки от заготовчик на захарни фигури до управление и развитие на отдел Декорация в столична сладкарска верига.   От 2018 година създава и развива заедно с бизнес партньор и приятел сладкарница Adella Cake O’clock.   По образование е хубожник дизайнер […]