Борислав Екзархов

Pastry Chef

Борислав Екзархов е един от най-изявените представители на сладкарската гилдия. Професионалната си квалификация придобива в Техникум по обществено хранене, София (1990 г. и 1993 г.), в Колеж по туризъм, Варна (1991-1994 г.), специалност „Управител на хотел и ресторант“ и в Университета за национално и световно стопанство, София (1995 г.), специалност „Икономика […]

Ради Стамболов

Pastry Chef

Шеф Ради Стамболов и неговата рецепта за щастлив ден:   Уверете се, че никой не ви наблюдава. Отпуснете раменете. Притиснете парченце шоколад, от любимия ви, между езика и небцето. Само не бързайте. Разлива се плътен, гъст като мед, елексир. И помнете. Не се отхапва. Шоколадът се отчупва с ръка.   […]

инж. Светлана Генова

Майстор Хлебар

Обръщайки се назад във времето осъзнавам, че изборът ми на професия не е случаен, а може би е ген – аз съм трето поколение хлебар. Печивата и любовта ми към хлебарството и сладкарството са моята душа.

Кристина Жейнова

Гост лектор - Декоратор

Кристина Жейнова е декоратор с повече от 10 години практика. От 4 години води курсове за моделиране на фигурки и макети.   Създава онлайн академията www.fondantacademy.com, където публикува различни видео уроци за изработване на тематични елементи за декорация.

Chef Златина Луис

Гост лектор - Сладкар Декоратор

Родом от Бургас, Златина Луис прави първите си крачки в света на сладкарството на 7-годишна възраст. Въпреки професионалната си квалификация като IT преподавател, любовта към сладкарството променя кариерата ѝ и тя става декоратор на торти и преподавател по захарно изкуство.   От тридесет години Златина живее в Кардиф, Южен Уелс, […]

Силвия Янковски

Pastry Chef

Силвия Янковски е световно известна със своите уникални и разпознаваеми рисувани бисквити. Тя е носител на множество интернационални награди (вкл. Best in Show u Judge’s Choice Winner) в категория „Декоративни и 3D бисквити“, член на жури в кейк състезания в България, Великобритания, Бразилия, Франция и Южна Африка.   Силвия Янковски […]

Ралица Илиева

Гост лектор

Ралица Илиева завършва сладкарство и хлебарство в Pastry Academy и от тогава трупа опит в различни хлебарници, сладкарници и ресторанти, но голямата ѝ страст си остава замесването на занаятчийски хляб с квас.

Ирина Купенска

Гост лектор - Сладкар

Ирина Купенска открива любовта си към сладкарството през 2008 година, а блогът й Sunshine’s kitchen се радва на много почитатели.   През 2012-та година заминава за Лондон в търсене на професионална квалификация и се дипломира като майстор-сладкар в престижното училище Le Cordon Bleu.   Следващите години работи в 5-звездния хотел […]

Мила Милър

Гост лектор - Сладкар

Името ѝ е Мила и е възпитаник на първия випуск на “Професионален интензивен курс за сладкари“ на Pastry Academy.   Страстта между нея и храната датира още от дете, благодарение на домашния уют, на винаги вкусната вечеря, аромати и цветове. Някъде там се заражда и уважението към храната – че […]

Martin Chiffers

Chef Мартин Шифърс

Гост лектор

Pastry Academy има привилегията и честта един от най-уважаваните британски сладкари и шоколатиери, треньор на Британския национален отбор по сладкарство, председател на журито за 2018 г. на Coupe du Monde de la Pâtisserie – chef Мартин Шифърс да е гост лектор с мастър класове в Академията ни.   Chef Мартин […]