Мартина Биковска

Гост лектор

Мартина Биковска се развива 11 години в сферата на сладкарството, започвайки от заготовчик на захарни фигури до управление и развитие на отдел Декорация в столична сладкарска верига.   От 2018 година създава и развива заедно с бизнес партньор и приятел сладкарница Adella Cake O’clock.   По образование е хубожник дизайнер […]

Илиана Петрова

Гост лектор

Образование – НБУ специалност „Моден дизайн“. Професионална кариера : от 2012 г. работи като декоратор на торти, а от 2015 г. се занимава допълнително и с обучения – курсове по захарна флористика и декорация с Роял Айсинг.

Йоана Петрова

Гост лектор - Сладкар

Йоана Петрова е автор на кулинарен блог – Кулинарно – в кухнята с Йоана, професионален сладкар, любител на виното, майка и изследовател на храната и нейното приготвяне.   2008 г. стартира кулинарния си блог “Кулинарно – в кухнята с Йоана” 2010 г. започва професионално да се занимава с кулинария и […]

Хурие Ерен

Хурие Ерен е от Разград, но от 32 години живее и работи в Истанбул, Турция. Завършила е Факултет по Бизнес администрация към Anadolu Universitesi и дълги години е била мениджър в частна фирма.   Интересът ѝ към техниката за направа на цветя с маслен крем възниква през 2015 г. и […]

Даниела Шаркова

Гост лектор - Сладкар

Даниела Шаркова e родом от Пиринския край, от китното село Елешница близо до Банско, но 14 години живее в София.   Завършила е дизайн, занимава се с хотелиерство, а страстта към сладкарството се запалила преди 3 години, почти съвсем на шега.   Първата ѝ  среща е свързана с декорация на торти, […]

Деница Дойнова

Гост лектор - Сладкар

Chef Деница  Дойнова завършва Софийската Математическа гимназия, но още тогава избира да преследва нещо по-различно от вече начертания път и се записва в Софийския университет – специалност „Туризъм“.   Четири години по-късно, тя вече е сигурна, че не иска да се занимава с това и притегателните сили на готварския занаят […]

Венелина Иванова

Гост лектор - Сладкар

Венелина Иванова е шоколатиер и собственик на ателие за ръчни шоколадови бонбони 13 Grams.   Завършила е Университета по хранителни технологии в Пловдив, инженер-технолог в сферата на храните.   Работила e по специалността си в голяма международна компания, в която преди това стажува.   След време разбира, че това е […]

Павел Павлов

Pastry Chef

Павел Павлов е роден в град София, завършва гимназия по туризъм „Алеко Константинов“, специалност „Готварство“. Продължава образованието си, като записва да учи „Кулинарни изкуства“ в HRC Кулинарна Академия. По време на обучението си, той работи в изискани ресторанти като „Pirandello“ в Холандия и “SolBar” (звезда Мишлен) в Калифорния, САЩ.   […]

Георги Бойковски

Гост лектор - Pastry Chef

Завършва ТОХ Банкя Escuela Universitaria de Hostelería y Turismo San Pol de Mar Barcelona Espai Sucre Barcelona Реализира стаж в: сладкарница Badia Roca-Barcelona, носител на титлата „Най-добър кроасан на Espаña“ за 2009 Restaurant de Postres Espai Sucre, Barcelona – първият ресторант за десерти в света Ресторант Нома Копенхаген – 4 […]

Свилен Чаушев

сомелиер

Свилен Чаушев е сомелиер, работил през последните 14 години в ресторанти със 2 звезди Мишелин в Англия и Австрия.   В момента е в София, развивайки се като винен експерт в най-големия вносител на вина за България – VAYK WINES.   Последния ресторант, в който работи пет години е Palais Coburg във Виена, с 2 звезди Мишелин. Ресторантът разполага с втората по […]