Jason Licker

Гост лектор - Pastry Chef

Jason Licker’s passion for pastry, life and travel has taken him across the globe for a true culinary experience.   His first internship was at Union Square Café in New York while training at the French Culinary Institute’s Pastry Arts Program.   Offering to work for free at first, Jason […]

Павел Павлов

Гост лектор - Pastry Chef

Павел Павлов е роден в град София, завършва гимназия по туризъм „Алеко Константинов“, специалност „Готварство“. Продължава образованието си, като записва да учи „Кулинарни изкуства“ в HRC Кулинарна Академия. По време на обучението си, той работи в изискани ресторанти като „Pirandello“ в Холандия и “SolBar” (звезда Мишлен) в Калифорния, САЩ.   […]

Елица Божинова

Гост лектор - Pastry Chef

Елица Божинова е завършила професионалното си образование през 1993 г. Тя е част от екипа сладкари, открил хотел Хилтън София през 2001 г.   По-късно, в продължение на 6 години ръководи екипа от сладкари на верига сладкарници и кетъринг „Лъки“.   Изключителна нейна заслуга са обучението и откриването на различни […]

Анна Савенко

Гост лектор - Pastry Chef

Анна Савенко е сладкар-декоратор и собственик на „Цукерня Савенко“.   Завършила е Полиграфически институт в Украйна, специалност художник-оформител.   Занимава се с декорации на торти от 2010, а от 2015 това става нейната професия, след като отваря сладкарница „Цукерня Савенко“ в София на ул. Г. С. Раковски 59   FB […]

Георги Бойковски

Гост лектор - Pastry Chef

Завършва ТОХ Банкя Escuela Universitaria de Hostelería y Turismo San Pol de Mar Barcelona Espai Sucre Barcelona Реализира стаж в: сладкарница Badia Roca-Barcelona, носител на титлата „Най-добър кроасан на Espаña“ за 2009 Restaurant de Postres Espai Sucre, Barcelona – първият ресторант за десерти в света Ресторант Нома Копенхаген – 4 […]

Свилен Чаушев

сомелиер

Свилен Чаушев е сомелиер, работил през последните 14 години в ресторанти със 2 звезди Мишелин в Англия и Австрия.   В момента е в София, развивайки се като винен експерт в най-големия вносител на вина за България – VAYK WINES.   Последния ресторант, в който работи пет години е Palais Coburg във Виена, с 2 звезди Мишелин. Ресторантът разполага с втората по […]

Анджела Касано

Гост лектор - Pastry Chef

Анджела Касано започва кариерата си през 2014 г. От тогава до сега тя печели много състезания за дизайн на торти – италиански и международни, като най важните от тях са Gold Award в Бирмингам през 2015 и 2017 година. През 2015 г. Анджела Касано започва да си сътрудничи с един […]

Тихомира Колева

Гост лектор - Сладкар

Както много  други талантливи сладкари, Тихомира Колева е учила съвсем различни от кулинарията и сладкарството теми – започва с маркетинг и мениджъмнт, след това бизнесикономика.   Открива любовта си към сладките изкушения и декорацията преди няколко години и посвещава всичките си усилия и страст в тази посока.   Преди известно […]

Пресиян Петров

Гост лектор - Майстор Хлебар

Пресиян Петров е влюбен в житата и хляба покрай дядо си, опитен селекционер на пшеница. С изкуството на квасения хляб се занимава професионално повече от 6 години, през които навлиза в тайните на живите ферментации, учи се от най-големите имена в света, преподава на стотици ученици. Заедно с брат си Теодор създават „Братя Хлебари“ – пекарна, мисия и идея за изкуството да се създава хляб. Ръководят „Училището по хлебарство и ферментации“, където въвеждат всеки желаещ в света на живите ферментации. Учат хората да творят със сърцата и ръцете си, без да се интересуват от догми и заблуди.