Деница Дойнова

Гост лектор - Сладкар

Chef Деница  Дойнова завършва Софийската Математическа гимназия, но още тогава избира да преследва нещо по-различно от вече начертания път и се записва в Софийския университет – специалност „Туризъм“.   Четири години по-късно, тя вече е сигурна, че не иска да се занимава с това и притегателните сили на готварския занаят […]

Венелина Иванова

Гост лектор - Сладкар

Венелина Иванова е шоколатиер и собственик на ателие за ръчни шоколадови бонбони 13 Grams.   Завършила е Университета по хранителни технологии в Пловдив, инженер-технолог в сферата на храните.   Работила e по специалността си в голяма международна компания, в която преди това стажува.   След време разбира, че това е […]

Павел Павлов

Pastry Chef

Павел Павлов е роден в град София, завършва гимназия по туризъм „Алеко Константинов“, специалност „Готварство“. Продължава образованието си, като записва да учи „Кулинарни изкуства“ в HRC Кулинарна Академия. По време на обучението си, той работи в изискани ресторанти като „Pirandello“ в Холандия и “SolBar” (звезда Мишлен) в Калифорния, САЩ.   […]

Георги Бойковски

Гост лектор - Pastry Chef

Завършва ТОХ Банкя Escuela Universitaria de Hostelería y Turismo San Pol de Mar Barcelona Espai Sucre Barcelona Реализира стаж в: сладкарница Badia Roca-Barcelona, носител на титлата „Най-добър кроасан на Espаña“ за 2009 Restaurant de Postres Espai Sucre, Barcelona – първият ресторант за десерти в света Ресторант Нома Копенхаген – 4 […]

Свилен Чаушев

сомелиер

Свилен Чаушев е сомелиер, работил през последните 14 години в ресторанти със 2 звезди Мишелин в Англия и Австрия.   В момента е в София, развивайки се като винен експерт в най-големия вносител на вина за България – VAYK WINES.   Последния ресторант, в който работи пет години е Palais Coburg във Виена, с 2 звезди Мишелин. Ресторантът разполага с втората по […]

Тихомира Колева

Гост лектор - Сладкар

Както много  други талантливи сладкари, Тихомира Колева е учила съвсем различни от кулинарията и сладкарството теми – започва с маркетинг и мениджъмнт, след това бизнес икономика.   Открива любовта си към сладките изкушения и декорацията преди няколко години и посвещава всичките си усилия и страст в тази посока.   Преди […]

Пресиян Петров

Гост лектор - Майстор Хлебар

Пресиян Петров е влюбен в житата и хляба покрай дядо си, опитен селекционер на пшеница. С изкуството на квасения хляб се занимава професионално повече от 6 години, през които навлиза в тайните на живите ферментации, учи се от най-големите имена в света, преподава на стотици ученици. Заедно с брат си Теодор създават „Братя Хлебари“ – пекарна, мисия и идея за изкуството да се създава хляб. Ръководят „Училището по хлебарство и ферментации“, където въвеждат всеки желаещ в света на живите ферментации. Учат хората да творят със сърцата и ръцете си, без да се интересуват от догми и заблуди.