Мартина Биковска се развива 11 години в сферата на сладкарството, започвайки от заготовчик на захарни фигури до управление и развитие на отдел Декорация в столична сладкарска верига. От 2018 година създава и развива заедно с бизнес партньор и приятел сладкарница Adella Cake O’clock. По образование е хубожник дизайнер […]
Мария Озтюрк е родена в Габрово, България. Завършва Дърворезба в Художественото училище в Трявна и Скулптура във Великотърновският Университет. Специализира Педагoгика на Изобразителното изкуство. След дипломирането си, преподава рисуване в родния си град. От 16 години Мария е омъжена и живее в Истанбул. Няколко години работи в Ателието за […]
Образование – НБУ специалност „Моден дизайн“. Професионална кариера : от 2012 г. работи като декоратор на торти, а от 2015 г. се занимава допълнително и с обучения – курсове по захарна флористика и декорация с Роял Айсинг.
Катерина Рангелова започва заниманията си със сладкарство като хоби, което постепенно издига до професионално ниво. Посещава редица обучения и мастър класове на най-добрите български и редица чуждестранни сладкари, както и сертифицирано обучение на известната парижка школа LeNotre. Има 6-годишен опит в в провеждането на сладкарски курсове, демонстрации […]
Стефани Младенова обича да е под светлината на прожекторите. Завършила е художествена гимназия. Дълго време се занимава с pole dance. Заедно с това учи две висши образования – „Реклама“ и „PR – връзки с обществеността“, но те ѝ се струват доста скучни. Решава да прекрати танцовата си кариера и […]
Йоана Петрова е автор на кулинарен блог – Кулинарно – в кухнята с Йоана, професионален сладкар, любител на виното, майка и изследовател на храната и нейното приготвяне. 2008 г. стартира кулинарния си блог “Кулинарно – в кухнята с Йоана” 2010 г. започва професионално да се занимава с кулинария и […]
Хурие Ерен е от Разград, но от 32 години живее и работи в Истанбул, Турция. Завършила е Факултет по Бизнес администрация към Anadolu Universitesi и дълги години е била мениджър в частна фирма. Интересът ѝ към техниката за направа на цветя с маслен крем възниква през 2015 г. и […]
Даниела Шаркова e родом от Пиринския край, от китното село Елешница близо до Банско, но 14 години живее в София. Завършила е дизайн, занимава се с хотелиерство, а страстта към сладкарството се запалила преди 3 години, почти съвсем на шега. Първата ѝ среща е свързана с декорация на торти, […]
Chef Деница Дойнова завършва Софийската Математическа гимназия, но още тогава избира да преследва нещо по-различно от вече начертания път и се записва в Софийския университет – специалност „Туризъм“. Четири години по-късно, тя вече е сигурна, че не иска да се занимава с това и притегателните сили на готварския занаят […]
Венелина Иванова е шоколатиер и собственик на ателие за ръчни шоколадови бонбони 13 Grams. Завършила е Университета по хранителни технологии в Пловдив, инженер-технолог в сферата на храните. Работила e по специалността си в голяма международна компания, в която преди това стажува. След време разбира, че това е […]