Chef Dimitris Chronopoulos

Гост лектор - Pastry Chef

Dimitris Chronopoulos   През 1992 г. Димитрис завършва Athens School of Tourism (O.T.E.K);   Победител в “Best Pastry Chef in Greece 2005–06”   Димитрис Кронопулос работи като сладкар и като консултант в различни луксозни ресторанти, сладкарници и хотели в цяла Гърция и по света, включително в ресторанти с Мишлен звезди; […]

Chef Jason Licker

Гост лектор - Pastry Chef

Jason Licker’s passion for pastry, life and travel has taken him across the globe for a true culinary experience.   His first internship was at Union Square Café in New York while training at the French Culinary Institute’s Pastry Arts Program.   Offering to work for free at first, Jason […]

Chef Милен Златев

Гост лектор - Chef

Chef Милен Златев има повече от седемнадесет години професионален опит в света на кулинарното изкуство, обучава любители и професионалисти в сферата на сладкарското и готварското изкуство, води семинари и презентации в цяла България.   Той е един от най-талантливите възпитаници на HRC Culinary Academy. За няколко години трупа богат професионален […]

Мария Озтюрк

Pastry Chef

Chef Мария Озтюрк е родена в гр. Габрово. Завършва специалност „ Дърворезба“ в НГПИ Тревненска школа и „Скулптура“ във Великотърновският университет “Св. Св. Кирил и Методий“.   След дипломирането си преподава „Изобразителни изкуства“ в родния си град.   От 21 години е омъжена и живее в Истанбул. Няколко години работи […]

Chef Дария Русанова

Гост лектор - Сладкар

Chef Дария Русанова започва да се занимава със сладкарство през 2013 година съвсем на шега.   Преминава обучение в Академия 5 Звезди към Гранд Хотел София, след което създава сладкарска линия в собственото си заведение в центъра на Русе.   Първоначално се насочва към традиционни рецепти, но впоследствие развива уменията […]

Елица Божинова

Pastry Chef

Елица Божинова е завършила професионалното си образование през 1993 г. Тя е част от екипа сладкари, открил хотел Хилтън София през 2001 г.   По-късно, в продължение на 6 години ръководи екипа от сладкари на верига сладкарници и кетъринг „Лъки“.   Изключителна нейна заслуга са обучението и откриването на различни […]

Chef Анна Савенко

Гост лектор - Pastry Chef

Анна Савенко е сладкар-декоратор и собственик на „Цукерня Савенко“.   Завършила е Полиграфически институт в Украйна, специалност художник-оформител.   Занимава се с декорации на торти от 2010, а от 2015 това става нейната професия, след като отваря сладкарница „Цукерня Савенко“ в София на ул. Г. С. Раковски 59   FB […]

Анджела Касано

Гост лектор - Pastry Chef

Анджела Касано започва кариерата си през 2014 г. От тогава до сега тя печели много състезания за дизайн на торти – италиански и международни, като най важните от тях са Gold Award в Бирмингам през 2015 и 2017 година. През 2015 г. Анджела Касано започва да си сътрудничи с един […]

Мартина Биковска

Гост лектор

Мартина Биковска се развива 11 години в сферата на сладкарството, започвайки от заготовчик на захарни фигури до управление и развитие на отдел Декорация в столична сладкарска верига.   От 2018 година създава и развива заедно с бизнес партньор и приятел сладкарница Adella Cake O’clock.   По образование е хубожник дизайнер […]

Илиана Петрова

Гост лектор

Образование – НБУ специалност „Моден дизайн“. Професионална кариера : от 2012 г. работи като декоратор на торти, а от 2015 г. се занимава допълнително и с обучения – курсове по захарна флористика и декорация с Роял Айсинг.