Мартина Биковска

Гост лектор

Мартина Биковска се развива 11 години в сферата на сладкарството, започвайки от заготовчик на захарни фигури до управление и развитие на отдел Декорация в столична сладкарска верига.   От 2018 година създава и развива заедно с бизнес партньор и приятел сладкарница Adella Cake O’clock.   По образование е хубожник дизайнер […]

Мария Озтюрк

Гост лектор - Сладкар Декоратор

Мария Озтюрк е родена в Габрово, България. Завършва Дърворезба в Художественото училище в Трявна и Скулптура във Великотърновският Университет. Специализира Педагoгика на Изобразителното изкуство. След дипломирането си, преподава рисуване в родния си град.   От 16 години Мария е омъжена и живее в Истанбул. Няколко години работи в Ателието за […]

Илиана Петрова

Гост лектор

Образование – НБУ специалност „Моден дизайн“. Професионална кариера : от 2012 г. работи като декоратор на торти, а от 2015 г. се занимава допълнително и с обучения – курсове по захарна флористика и декорация с Роял Айсинг.

Катерина Рангелова

Гост лектор - Сладкар

Катерина Рангелова започва заниманията си със сладкарство като хоби, което постепенно издига до професионално ниво.   Посещава редица обучения и мастър класове на най-добрите български и редица чуждестранни сладкари, както и сертифицирано обучение на известната парижка школа LeNotre.     Има 6-годишен опит в в провеждането на сладкарски курсове, демонстрации […]

Стефани Младенова

Гост лектор - Сладкар

Стефани Младенова обича да е под светлината на прожекторите. Завършила е художествена гимназия. Дълго време се занимава с pole dance. Заедно с това учи две висши образования – „Реклама“ и „PR – връзки с обществеността“, но те ѝ се струват доста скучни.   Решава да прекрати танцовата си кариера и […]

Йоана Петрова

Гост лектор - Сладкар

Йоана Петрова е автор на кулинарен блог – Кулинарно – в кухнята с Йоана, професионален сладкар, любител на виното, майка и изследовател на храната и нейното приготвяне.   2008 г. стартира кулинарния си блог “Кулинарно – в кухнята с Йоана” 2010 г. започва професионално да се занимава с кулинария и […]

Хурие Ерен

Хурие Ерен е от Разград, но от 32 години живее и работи в Истанбул, Турция. Завършила е Факултет по Бизнес администрация към Anadolu Universitesi и дълги години е била мениджър в частна фирма.   Интересът ѝ към техниката за направа на цветя с маслен крем възниква през 2015 г. и […]

Даниела Шаркова

Гост лектор - Сладкар

Даниела Шаркова e родом от Пиринския край, от китното село Елешница близо до Банско, но 14 години живее в София.   Завършила е дизайн, занимава се с хотелиерство, а страстта към сладкарството се запалила преди 3 години, почти съвсем на шега.   Първата ѝ  среща е свързана с декорация на торти, […]

Деница Дойнова

Гост лектор - Сладкар

Chef Деница  Дойнова завършва Софийската Математическа гимназия, но още тогава избира да преследва нещо по-различно от вече начертания път и се записва в Софийския университет – специалност „Туризъм“.   Четири години по-късно, тя вече е сигурна, че не иска да се занимава с това и притегателните сили на готварския занаят […]

Венелина Иванова

Гост лектор - Сладкар

Венелина Иванова е шоколатиер и собственик на ателие за ръчни шоколадови бонбони 13 Grams.   Завършила е Университета по хранителни технологии в Пловдив, инженер-технолог в сферата на храните.   Работила e по специалността си в голяма международна компания, в която преди това стажува.   След време разбира, че това е […]