Кристина Жейнова е декоратор с повече от 10 години практика. От 4 години води курсове за моделиране на фигурки и макети. Създава онлайн академията www.fondantacademy.com, където публикува различни видео уроци за изработване на тематични елементи за декорация.
Pastry Academy има привилегията и честта един от най-уважаваните британски сладкари и шоколатиери, треньор на Британския национален отбор по сладкарство, председател на журито за 2018 г. на Coupe du Monde de la Pâtisserie – chef Мартин Шифърс да е гост лектор с мастър класове в Академията ни. Chef Мартин […]
Dimitris Chronopoulos През 1992 г. Димитрис завършва Athens School of Tourism (O.T.E.K); Победител в “Best Pastry Chef in Greece 2005–06” Димитрис Кронопулос работи като сладкар и като консултант в различни луксозни ресторанти, сладкарници и хотели в цяла Гърция и по света, включително в ресторанти с Мишлен звезди; […]
Jason Licker’s passion for pastry, life and travel has taken him across the globe for a true culinary experience. His first internship was at Union Square Café in New York while training at the French Culinary Institute’s Pastry Arts Program. Offering to work for free at first, Jason […]
Chef Милен Златев има повече от седемнадесет години професионален опит в света на кулинарното изкуство, обучава любители и професионалисти в сферата на сладкарското и готварското изкуство, води семинари и презентации в цяла България. Той е един от най-талантливите възпитаници на HRC Culinary Academy. За няколко години трупа богат професионален […]
Chef Дария Русанова започва да се занимава със сладкарство през 2013 година съвсем на шега. Преминава обучение в Академия 5 Звезди към Гранд Хотел София, след което създава сладкарска линия в собственото си заведение в центъра на Русе. Първоначално се насочва към традиционни рецепти, но впоследствие развива уменията […]
Анна Савенко е сладкар-декоратор и собственик на „Цукерня Савенко“. Завършила е Полиграфически институт в Украйна, специалност художник-оформител. Занимава се с декорации на торти от 2010, а от 2015 това става нейната професия, след като отваря сладкарница „Цукерня Савенко“ в София на ул. Г. С. Раковски 59 FB […]
Анджела Касано започва кариерата си през 2014 г. От тогава до сега тя печели много състезания за дизайн на торти – италиански и международни, като най важните от тях са Gold Award в Бирмингам през 2015 и 2017 година. През 2015 г. Анджела Касано започва да си сътрудничи с един […]
Мартина Биковска се развива 11 години в сферата на сладкарството, започвайки от заготовчик на захарни фигури до управление и развитие на отдел Декорация в столична сладкарска верига. От 2018 година създава и развива заедно с бизнес партньор и приятел сладкарница Adella Cake O’clock. По образование е хубожник дизайнер […]
Хурие Ерен е от Разград, но от 32 години живее и работи в Истанбул, Турция. Завършила е Факултет по Бизнес администрация към Anadolu Universitesi и дълги години е била мениджър в частна фирма. Интересът ѝ към техниката за направа на цветя с маслен крем възниква през 2015 г. и […]