Детайли за курса
НАЦИОНАЛНА КУЛИНАРНА КУПА БЪЛГАРИЯ 2023
8-10 Ноември 2023, Интер Експо Център, София
ШАМПИОНАТ ЗА ВИТА БАНИЦА
Информация и правила за участие
ПРОГРАМА
8 Ноември Регистрация и техническа конференция
8-10 Ноември Състезателни дни
10 Ноември Гала вечер и награждаване на победителите от различните категории
Достъп до Интер Експо Център, София:
09:30 – 18:00 за всички участници
10:00 – 18:00 за всички посетители
РЕГИСТРАЦИЯ
Състезателите могат да участват в повече от една категория. Организаторите си запазват правото да откажат регистрация, когато се достигне максималния брой от 48 участника за тази категория.
Като приоритет са записалите се участници в категорията „Сладкар на България 2023“.
Подаването на заявление за участие предполага, че всички състезатели са наясно и приемат правилата на състезанието.
Регистрацията става само онлайн, на сайта на Pastry Academy: www.pastry.bg
Начало на регистрацията 15 Май 2023
Краен срок за регистрация 15 Август 2023
Цена за участие 60 лв.
За повече информация: Chef Ради Стамболов, e-mail: rstambolov@gmail.com
ЖУРИ
Състезанието ще се проведе и журира при стриктно съблюдаване на правилата на Световната Асоциация на Готварските Гилдии /WACS/. Всяка категория ще бъде оценявана от професионално жури в състав (по азбучен ред):
СЪОРГАНИЗАТОРИ
Българска Асоциация на Професионалните Готвачи (БАПГ)
Конкурс „ Български зимни традиции – БАНИЦИ“
НАГРАДЕН ФОНД
1 място – 500 лв.
2 място – 200 лв.
3 място – 100 лв.
РЕГЛАМЕНТ:
1. Всеки участник приготвя тесто от 500 г брашно.
2. Тестото и плънките са подготвени предварително.
3. Пълнежите могат да бъдат солени или сладки, традиционни или характерни за региона на участника.
4. Формата е по желание.
5. Времето за формиране и изпичане на баниците е 1 час и 30 мин.
6. Участникът подготвя технологична карта с рецептата и начина на приготвяне.
КРИТЕРИИ ЗА ОЦЕНКА:
Оценката на комисията ще бъде органолептична.
1. Външен вид – правилна форма, цвят на горната повърхност, добре изпечена.
2. Средина – бухнала, изпечена, шуплеста, добре напластени тънки кори и
равномерно разпределен пълнеж.
3. Вкус и мирис – приятни, специфични за вложената плънка.
4. Представяне и аранжиране на готовата баница.
5. Спазване на хигиенни и безопасни условия на работа по време на
състезанието.
За възникнали въпроси в тази категория: Chef Светла Генова, е-mail: sv.genova@abv.bg
Кандидатствайте за участие, като изпратите вашите данни: