Борислав Екзархов е един от най-изявените представители на сладкарската гилдия. Професионалната си квалификация придобива в Техникум по обществено хранене, София (1990 г. и 1993 г.), в Колеж по туризъм, Варна (1991-1994 г.), специалност „Управител на хотел и ресторант“ и в Университета за национално и световно стопанство, София (1995 г.), специалност „Икономика […]
Шеф Ради Стамболов и неговата рецепта за щастлив ден: Уверете се, че никой не ви наблюдава. Отпуснете раменете. Притиснете парченце шоколад, от любимия ви, между езика и небцето. Само не бързайте. Разлива се плътен, гъст като мед, елексир. И помнете. Не се отхапва. Шоколадът се отчупва с ръка. […]
Обръщайки се назад във времето осъзнавам, че изборът ми на професия не е случаен, а може би е ген – аз съм трето поколение хлебар. Печивата и любовта ми към хлебарството и сладкарството са моята душа.
Chef Мария Озтюрк е родена в гр. Габрово. Завършва специалност „ Дърворезба“ в НГПИ Тревненска школа и „Скулптура“ във Великотърновският университет “Св. Св. Кирил и Методий“. След дипломирането си преподава „Изобразителни изкуства“ в родния си град. От 21 години е омъжена и живее в Истанбул. Няколко години работи […]
Родом от Бургас, Златина Луис прави първите си крачки в света на сладкарството на 7-годишна възраст. Въпреки професионалната си квалификация като IT преподавател, любовта към сладкарството променя кариерата ѝ и тя става декоратор на торти и преподавател по захарно изкуство. От тридесет години Златина живее в Кардиф, Южен Уелс, […]
Името ѝ е Мила и е възпитаник на първия випуск на “Професионален интензивен курс за сладкари“ на Pastry Academy. Страстта между нея и храната датира още от дете, благодарение на домашния уют, на винаги вкусната вечеря, аромати и цветове. Някъде там се заражда и уважението към храната – че […]
Казвам се Теодора Тръндева, но всички ме познават като Мечтателката. Защо ли? Защото всяко начало в моят живот е плод на мечта. Такъв беше и стартът ми в академията! Пожелах си да стана изкусна в любимото си хоби и открих Pastry Academy. През юни 2017 посетих първия си […]
Ралица Илиева завършва сладкарство и хлебарство в Pastry Academy и от тогава трупа опит в различни хлебарници, сладкарници и ресторанти, но голямата ѝ страст си остава замесването на занаятчийски хляб с квас.
Силвия Янковски е световно известна със своите уникални и разпознаваеми рисувани бисквити. Тя е носител на множество интернационални награди (вкл. Best in Show u Judge’s Choice Winner) в категория „Декоративни и 3D бисквити“, член на жури в кейк състезания в България, Великобритания, Бразилия, Франция и Южна Африка. Силвия Янковски […]
Ирина Купенска открива любовта си към сладкарството през 2008 година, а блогът й Sunshine’s kitchen се радва на много почитатели. През 2012-та година заминава за Лондон в търсене на професионална квалификация и се дипломира като майстор-сладкар в престижното училище Le Cordon Bleu. Следващите години работи в 5-звездния хотел […]