Този курс е приключил!

ПРОФЕСИОНАЛЕН ИНТЕНЗИВЕН КУРС ЗА СЛАДКАРИ – Ноември 2019

Лектор
Водещ лектор в Pastry Academy
Лична: инж. Юлия Панджерова Гост лектор - Сладкар
инж. Светлана Генова Майстор Хлебар
Chef Милен Златев Гост лектор - Chef
Лична: Румен Попов Гост лектор - Pastry Chef
Начало
25.11.2019 17:00
Край
29.02.2020 21:30
Адрес
ул. „Церова Гора“ 12-14, София, България   Виж карта
Телефон
+359 89 5568 542
Имейл
Сайт

1,490.00 лв. вкл. ДДС

Скъпи приятели, запалени кулинари, организираме следваща дата за ПРОФЕСИОНАЛЕН ИНТЕНЗИВЕН КУРС ЗА СЛАДКАРИ.

 

Курсът е за всички, които искат да усвоят основни знания, умения и компетенции за производството на хлебни и сладкарски изделия.

 

За всички, които искат да повишат професионалната си квалификация.

 

За всички, които искат да открият нова професия и да променят живота си.

 

За всички, които искат да започнат собствен бизнес и да направят своя пекарна или сладкарница.

 

И за всички почитатели на сладкарското изкуство, които искат да творят неустоими и  незабравими изкушения за своите близки и приятели.

Изчерпан

Категория:

Статус

В момента няма свободни места.

11 Продадени места

Детайли за курса

Скъпи приятели, запалени кулинари, организираме следваща дата за ПРОФЕСИОНАЛЕН ИНТЕНЗИВЕН КУРС ЗА СЛАДКАРИ.

 

Курсът е за всички, които искат да усвоят основни знания, умения и компетенции за производството на хлебни и сладкарски изделия.

 

За всички, които искат да повишат професионалната си квалификация.

 

За всички, които искат да открият нова професия и да променят живота си.

 

За всички, които искат да започнат собствен бизнес и да направят своя пекарна или сладкарница.

 

И за всички почитатели на сладкарското изкуство, които искат да творят неустоими и  незабравими изкушения за своите близки и приятели.

 

ПРОФЕСИОНАЛЕНЩе усвоите основните професионални техники, знания и умения, които са необходими за работа и развитие по специалността. Ще получите Държавно свидетелство за професионална квалификация по професия „Хлебар-сладкар“ по образец и лицензия на Министерството на образованието и науката, гарантиращо право за упражняване на професията в страната и чужбина.

 

ИНТЕНЗИВЕН – Курсът продължава три месеца всеки делничен ден от 17:00 до 21:30 часа. В обучението са включени теоретични занятия, учебна практика в работната обстановка на Pastry Academy и производствена практика в едни от най-добрите сладкарски производства, хлебарници, ресторанти, хотели и кетъринг компании.

 

ЗАЩО ДА ИЗБЕРЕТЕ НАСПредлагаме ви гъвкаво съвременно обучение в модерно оборудваната база на Pastry Academy (с любезното съдействие на фирма Робуста), в малки групи, с индивидуални работни места, под ръководството и с помощта на висококвалифицирани преподаватели и инструктори.

 

ПРОФЕСИОНАЛЕН ИНТЕНЗИВЕН КУРС ЗА СЛАДКАРИ стартира на 25-ти Ноември 2019 г. и ще продължи до 29-ти Февруари 2020 г.

 

Обучението ви ще завърши с полагане на Държавни изпити по теория и практика по специалността, които ще се състоят до две седмици след приключването на курса.

 

 

При успешно завършване ще получите Държавно свидетелство за професионална квалификация по професия „Хлебар-сладкар“ по образец и лицензия на Министерството на образованието и науката, гарантиращо право на упражняване на професията в страната и в чужбина.

 

Занятията се провеждат всеки делничен ден от 17:00 до 21:30 в базата на Pastry Academy – гр. София, жк „Хиподрума“, ул. „Церова гора“ 12-14 или на друго предварително посочено място и час.

 

 

Обучението е разпределено в три основни модула:

 

МОДУЛ 1 – Теория – Професионален Интензивен Курс за Сладкари
  • Здравословни и безопасни условия на труд;
  • Хигиена на храните и хранително законодателство;
  • Икономикa;
  • Предприемачество;
  • Характеристика на суровините в хлебарското и сладкарското производства;
  • Машини и съоръжения;
  • Автоматизация на производството;
  • Професионално оборудване при производството на хляб, хлебни и сладкарски изделия;
  • Технологии в производството на хляб и хлебни изделия;
  • Техники и технологии в сладкарството;
  • Други.

 

МОДУЛ 2 – Учебна практика – Професионален Интензивен Курс за Сладкари

Целите на този модул са: след завършването му да сте усвоили технологията и алгоритъма на действие при производството на хляб, хлебни и сладкарски изделия и да можете да прилагате реално Добрите хигиенни, Добрите производствени и Добри търговски практики в хлебарството и сладкарството.

По време на учебната практика всеки от вас ще приготвя заложените в програмата асортименти под ръководството на преподавателите или инструктори.

 

МОДУЛ 3 – Производствена практика – Професионален Интензивен Курс за Сладкари

За провеждане на производствената ви практика Pastry Academy осигурява едни от най-добрите сладкарски производства, хлебарници, ресторанти, хотели и кетъринг компании. По време на тази практика ще може в реална работна среда активно да упражнявате придобитите знания и умения.

 

Някоит от обектите, в които ще можете да практикувате са: ресторант Аора, ресторант Кармаре, ресторант Андре, ресторант Космос, Cult Gourmet Catering, Grand Hotel Sofia, 100 Грама Сладки, Сладкишница Гаврош,  RS Chocolatier, Хлебарницата На Ъгъла

 

ТЕМАТИЧНА ПРОГРАМА – Професионален Интензивен Курс за Сладкари

 

С инж. Юлия Панджерова – „Традициите не са това, което бяха“:

  • Основи на сладкарските изделия – традиционни и съвременни техники и технологии на приготвяне на блатове, платки, основни видове теста, кремове, гарнировки и декорации
  • Приложението им в сладкарството – при приготвяне на торти, пти гато десерти, ентреме десерти

 

С Chef Ради Стамболов – „Магията на шоколада“ и други вълшебства:

  • Работа с шоколад, основни техники за темпериране, изработване на трюфели, бонбони
  • Магията на сладоледа

 

С Chef Борислав Екзархов – „Архитектура, дизайн и презентация на десерти“:

  • Тайните на френския макарон – перфектните сладки изкушения
  • Архитектура, дизайн и презентация на десерти

 

С инж. Светла Генова –„Никой не е по-голям от хляба“:

  • Основи на печенето
  • Приготвяне на основни видове теста и изделия от тях
  • Приготвяне на традиционни видове хляб и хлебни изделия от съкровищницата на българската кухня, както и възможност за усвояване на съвременни тенденции в хлебарството

 

По време на курса ще имате възможност да научите и други техники и технологии от нашите гост лектори.

 

* Темите ще бъдат разпределени последователно в рамките на учебните практики, които ще бъдат водени от съответния професионален инструктор.

 

ВАЖНО!!! Pastry Academy си запазва правото да променя програмата в зависимост от натовареността на лекторите.

 

Цена на курса – 1490.00 лв. (хиляда четиристотин и деветдесет лева).

Сумата може да бъде платена и на две вноски, както следва – 50% при записване и 50% до 30 дни след започването на курса.

 

Краен срок за записване 18-ти Ноември 2019 г.

 

В таксата за обучение са включени:
  • Учебни пособия;
  • Суровини и материали;
  • Инструкции и рецепти;
  • Всичко необходимо за провеждане и полагане на Държавните изпити по теория и практика.
  • Свидетелство за професионална квалификация

и

  • ОБУЧЕНИЕ – полезно, интересно, любопитно и забавно – в истинска професионална обстановка!

 

 

В таксата за обучение НЕ са включени, НО са задължителни:
  • Работна куртка по модел и дизайн на Pastry Academy – 1 бр.
  • Предна престилка по модел и дизайн на Pastry Academy – 2 бр.
  • Кърпа за глава – 2 бр.

Цена за комплекта: 75.00 лв. без ДДС

  • Работни обувки, съобразени с изискванията за работа в кухня.

 

 

ВАЖНО!

 

* В случай, че курсист се откаже от участие повече от две седмици преди курса да е стартирал, Pastry Academy си запазва правото да удържи 100,00 (сто) лева неустойка, като разликата от сумата се възстановява.

 

* В случай, че курсист се откаже от участие по-малко от две седмици преди курса да е стартирал, Pastry Academy си запазва правото да удържи неустойка в размер на 50% от цената на курса.

 

* Курсът се провежда при минимум 10 записани и платили.

 

* При обективна невъзможност да завършите започнал вече курс, ще имате възможност да продължите обучението си със следващ випуск след подадено и одобрено от ръководството на Pastry Academy писмено заявление.

 

 

Инструктори:

Инж. Юлия Панджерова

Инж. Светла Генова

Шеф Ради Стамболов

Шеф Борислав Екзархов

Шеф Румен Попов

Шеф Милен Златев