Детайли за курса
Скъпи приятели, запалени кулинари, организираме следваща дата за ПРОФЕСИОНАЛЕН ИНТЕНЗИВЕН КУРС ЗА СЛАДКАРИ.
Курсът е за всички, които искат да усвоят основни знания, умения и компетенции за производството на хлебни и сладкарски изделия.
За всички, които искат да повишат професионалната си квалификация.
За всички, които искат да открият нова професия и да променят живота си.
За всички, които искат да започнат собствен бизнес и да направят своя пекарна или сладкарница.
И за всички почитатели на сладкарското изкуство, които искат да творят неустоими и незабравими изкушения за своите близки и приятели.
ПРОФЕСИОНАЛЕН – Ще усвоите основните професионални техники, знания и умения, които са необходими за работа и развитие по специалността. Ще получите Държавно свидетелство за професионална квалификация по професия „Хлебар-сладкар“ по образец и лицензия на Министерството на образованието и науката, гарантиращо право за упражняване на професията в страната и чужбина.
ИНТЕНЗИВЕН – Курсът продължава три месеца всеки делничен ден от 17:00 до 21:30 часа. В обучението са включени теоретични занятия, учебна практика в работната обстановка на Pastry Academy и производствена практика в едни от най-добрите сладкарски производства, хлебарници, ресторанти, хотели и кетъринг компании.
ЗАЩО ДА ИЗБЕРЕТЕ НАС – Предлагаме ви гъвкаво съвременно обучение в модерно оборудваната база на Pastry Academy (с любезното съдействие на фирма Робуста), в малки групи, с индивидуални работни места, под ръководството и с помощта на висококвалифицирани преподаватели и инструктори.
ПРОФЕСИОНАЛЕН ИНТЕНЗИВЕН КУРС ЗА СЛАДКАРИ стартира на 9–ти Февруари 2020 г. и ще продължи до 9-ти Юни 2020 г.
Обучението ви ще завърши с полагане на Държавни изпити по теория и практика по специалността, които ще се състоят до две седмици след приключването на курса.
При успешно завършване ще получите Държавно свидетелство за професионална квалификация по професия „Хлебар-сладкар“ по образец и лицензия на Министерството на образованието и науката, гарантиращо право на упражняване на професията в страната и в чужбина.
Занятията се провеждат всеки делничен ден от 17:00 до 21:30 в базата на Pastry Academy – гр. София, жк „Хиподрума“, ул. „Церова гора“ 12-14 или на друго предварително посочено място и час.
Обучението е разпределено в три основни модула:
МОДУЛ 1 – Теория – Професионален Интензивен Курс за Сладкари
- Здравословни и безопасни условия на труд;
- Хигиена на храните и хранително законодателство;
- Икономикa;
- Предприемачество;
- Характеристика на суровините в хлебарското и сладкарското производства;
- Машини и съоръжения;
- Автоматизация на производството;
- Професионално оборудване при производството на хляб, хлебни и сладкарски изделия;
- Технологии в производството на хляб и хлебни изделия;
- Техники и технологии в сладкарството;
- Други.
МОДУЛ 2 – Учебна практика – Професионален Интензивен Курс за Сладкари
Целите на този модул са: след завършването му да сте усвоили технологията и алгоритъма на действие при производството на хляб, хлебни и сладкарски изделия и да можете да прилагате реално Добрите хигиенни, Добрите производствени и Добри търговски практики в хлебарството и сладкарството.
По време на учебната практика всеки от вас ще приготвя заложените в програмата асортименти под ръководството на преподавателите или инструктори.
МОДУЛ 3 – Производствена практика – Професионален Интензивен Курс за Сладкари
За провеждане на производствената ви практика Pastry Academy осигурява едни от най-добрите сладкарски производства, хлебарници, ресторанти, хотели и кетъринг компании. По време на тази практика ще може в реална работна среда активно да упражнявате придобитите знания и умения.
Някоит от обектите, в които ще можете да практикувате са: ресторант Аора, ресторант Андре, ресторант Космос, Cult Gourmet Catering, Grand Hotel Sofia, 100 Грама Сладки, Сладкишница Гаврош, Хлебарницата На Ъгъла
ТЕМАТИЧНА ПРОГРАМА – Професионален Интензивен Курс за Сладкари
С инж. Юлия Панджерова – „Традициите не са това, което бяха“:
- Основи на сладкарските изделия – традиционни и съвременни техники и технологии на приготвяне на блатове, платки, основни видове теста, кремове, гарнировки и декорации
- Приложението им в сладкарството – при приготвяне на торти, пти гато десерти, ентреме десерти
С Chef Ради Стамболов – „Магията на шоколада“ и други вълшебства:
- Работа с шоколад, основни техники за темпериране, изработване на трюфели, бонбони
- Магията на сладоледа
С Chef Борислав Екзархов – „Архитектура, дизайн и презентация на десерти“:
- Тайните на френския макарон – перфектните сладки изкушения
- Архитектура, дизайн и презентация на десерти
С инж. Светла Генова –„Никой не е по-голям от хляба“:
- Основи на печенето
- Приготвяне на основни видове теста и изделия от тях
- Приготвяне на традиционни видове хляб и хлебни изделия от съкровищницата на българската кухня, както и възможност за усвояване на съвременни тенденции в хлебарството
По време на курса ще имате възможност да научите и други техники и технологии от нашите гост лектори.
* Темите ще бъдат разпределени последователно в рамките на учебните практики, които ще бъдат водени от съответния професионален инструктор.
ВАЖНО!!! Pastry Academy си запазва правото да променя програмата в зависимост от натовареността на лекторите.
Цена на курса – 1490.00 лв. (хиляда четиристотин и деветдесет лева).
Сумата може да бъде платена и на две вноски, както следва – 50% при записване и 50% до 30 дни след започването на курса.
Краен срок за записване 2-ри Март 2020 г.
В таксата за обучение са включени:
- Учебни пособия;
- Суровини и материали;
- Инструкции и рецепти;
- Всичко необходимо за провеждане и полагане на Държавните изпити по теория и практика.
- Свидетелство за професионална квалификация
и
- ОБУЧЕНИЕ – полезно, интересно, любопитно и забавно – в истинска професионална обстановка!
В таксата за обучение НЕ са включени, НО са задължителни:
- Работна куртка по модел и дизайн на Pastry Academy – 1 бр.
- Предна престилка по модел и дизайн на Pastry Academy – 2 бр.
- Кърпа за глава – 2 бр.
Цена за комплекта: 75.00 лв. без ДДС
- Работни обувки, съобразени с изискванията за работа в кухня.
ВАЖНО!
* В случай, че курсист се откаже от участие повече от две седмици преди курса да е стартирал, Pastry Academy си запазва правото да удържи 100,00 (сто) лева неустойка, като разликата от сумата се възстановява.
* В случай, че курсист се откаже от участие по-малко от две седмици преди курса да е стартирал, Pastry Academy си запазва правото да удържи неустойка в размер на 50% от цената на курса.
* Курсът се провежда при минимум 10 записани и платили.
* При обективна невъзможност да завършите започнал вече курс, ще имате възможност да продължите обучението си със следващ випуск след подадено и одобрено от ръководството на Pastry Academy писмено заявление.
Инструктори: